Új igazgató a somorjai lakáskezelő vállalat élén

Somorja
Somorja |

A város önkormányzata múltheti ülésén elfogadta az új ügyvezető igazgató kinevezését, Kürthy Sándor áll a városi lakáskezelő vállalat élére. Kürthy-t öt jelentkező közül választotta ki az értékelő bizottság.

A város december közepén hirdettet pályázatot a lakáskezelő vállalat igazgatói posztjára. Orosz Csaba polgármester hosszan tartó elégedetlenséggel indokolta a korábbi ügyvezető, Boris Rozmuš visszahívását.

„A felügyelőbizottság, a polgármester és a hivatal közös döntése alapján határoztunk így. Mivel nem az elvárásoknak megfelelően vezették a céget, ezért akartunk lehetőséget adni egy új igazgatónak” - részletezte Orosz.

Rozmušt 2017 nyarán nevezték ki a cég élére, a mostanihoz hasonlóan akkor is öten pályázták meg a funkciót. Két és fél év után következett be újabb csere a vállalat vezetőségében, a képviselők részéről elhangzott a kérdés, hogy módosult-e a kiválasztás folyamata, amelynek köszönhetően esetleg megelőzhető lenne egy hasonló helyzet kialakulása. Orosz Csaba közölte, hogy standard pályázatot hirdettek. Diplomás, legalább tízéves vezetői tapasztalattal bíró, a jogszabályokban is jártas személyek jelentkezését várták. A január 20-án megtartott meghallgatáson Kürthy Sándort találták a legalkalmasabbnak a funkció ellátására, a tizennyolc önkormányzati képviselő közül tizenöten támogatták a kinevezését. Kürthy a titkos szavazás után megköszönte a városatyák bizalmát és leszögezte, hogy teljes erejével a lakáskezelő vállalatot szolgálja majd.

Az ülés végén az egyik lakos, aki szintén jelentkezett a pályázatra, közölte, hogy kifogást emel a kiválasztás lebonyolítása ellen, szerinte ugyanis nem a törvényekkel összhangban bonyolították le a folyamatot, és bizonyos jelentkezőket diszkrimináltak. Veres Gábor alpolgármester, a pályázatokat elbíráló bizottság elnöke elutasította a kritikát, leszögezve, hogy minden előírást betartottak a kiválasztáskor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?