Városi vállalatot alapít Komárom

Városi vállalatot alapít Komárom
Komárom |

A komáromi képviselők egyebek mellett az idei évre tervezett fejlesztésekről tárgyaltak, körvonalazódik továbbá a városi fenntartású hulladékkezelő vállalat is.

Az első napirendi pontok egyike volt a Csintalan Miklós főellenőr által elvégzett ellenőrzések összefoglalója. Ezek része volt a Klapka téren álló volt rendelőintézet épületéről, annak „hányatott sorsáról” szóló részletes áttekintés, amely a nyilvánosság számára is hozzáférhető lesz a város honlapján, az eGOV-Zastupiteľstvo mappában. A szöveg részletesen végigveszi, mi történt az épülettel 2003-tól, akkor került Nyitra megye birtokába az ingatlan. Keszegh Béla (független) polgármester szerint most is folynak egyeztetések a lehetséges beruházókkal, és az önkormányzat szándéka szerint jelentős előrelépést szeretnének elérni a leromlott állagú ingatlan értékesítésében még 2020 első felében.

Önjáró játéktermek

A testület még 2019-ben döntött arról, hogy korlátoznák a komáromi játéktermek nyitva tartását, amelyek így csak éjfélig működhettek volna. A határozatot ügyészi tiltakozás követte, mely szerint a játéktermek nyitvatartási idejét az önkormányzat nem korlátozhatja, mivel az államilag szabályozott. A testületnek így törölnie kellett a korábbi rendelkezést.

Ennél a napirendi pontnál merült fel az egykori határátkelőnél néhány hónapja megnyílt játékterem ügye is, mely jó ideje borzolja a komáromiak kedélyét. A környéken lakók a neonfényekre panaszkodnak, az önkormányzat pedig több működési szabály megsértéséről szerzett tudomást. Keszegh Béla hosszan sorolta, hányféleképpen próbálta már az önkormányzat „megfogni” az ügyet. A legújabb fejlemény szerint a város feljelentést tett a közlekedésrendészeten, a forgalmat zavaró villogó fények, egy másik szervnél pedig az embereket odacsalogató feliratok miatt.

Sporttámogatások

Az idei évben a komáromi fociklubnak juttatott nagyarányú magyarországi pénzösszeg miatt a sport és ifjúsági bizottság indokoltnak látta, hogy némileg átstrukturálja a sportegyesületeknek szánt városi támogatásokat. A képviselők jóváhagyták, hogy az eredetileg a KFCnek szánt összeg egy részét más klubok között osszák szét.

Az új részvénytársaság

Már hosszabb ideje dolgozik az önkormányzat egy új kommunális, városi tulajdonú hulladékkezelő vállalat megalapításán. A tanácskozáson már előrehaladott folyamatokról volt szó, a formális megalapítás dokumentumairól és a szervezeti felépítésről is szavazhattak a képviselők. Háromtagú „szimbolikus”, ideiglenes elnökség és felügyelőtanács alakult, később ezeket a posztokat nyilvános versenypályázat alapján töltik majd be. A beterjesztett koncepciót megszavazták, ugyanakkor hosszadalmas vita alakult ki, többek között Andruskó Imre (Híd) élt kifogásokkal, rákérdezve például a vállalat tisztviselőinek esetleges díjazására. Keszegh Béla polgármester elismételte a városvezetés korábbi alapszempontjait, ami miatt a vállalat megalapítása mellett döntöttek. Kiemelte, addig nem kap senki díjazást, amíg a cég nem folytat valós tevékenységet, egyúttal megismételte, több város régóta fejleszti ezt a szektort, és olcsóbb ez a modell, mint ha a piaci nyereséget elsődlegesnek tartó külső vállalatokat bíznak meg a hulladékgazdálkodással.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?