Elfogadták Somorja költségvetését

Somorja
Somorja |

A képviselő-testület idei első ülésén elfogadta az önkormányzat a város költségvetését. A folyamatban lévő projektek befejezése jelenti a legnagyobb kiadást, mégis kiegyenlített somorja büdzséje.

Idén 16,5 millió euróval gazdálkodhat a város. Tóth Imre, az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke a költségvetés egyes tételeit ismertetve elmondta, nőnek a város bevételei, de a kiadásai még inkább: 900 ezer euróval nő a bevétel, a kiadások viszont 1,1 millió euróval.

„Az állam egyre több feladatot ró az önkormányzatokra, de ezek teljesítésére nem folyósít anyagi fedezetet. Ilyen például a szeméttárolás, valamint -elszállítás növekvő ára, az üdülési utalványok és az ingyenes étkeztetés” – sorolta Tóth Imre. Mégis kiegyenlített marad a büdzsé, köszönhető ez a korábban évente megtakarított félmillió eurónak. A pénzügyi bizottság elnöke abban bízik, hogy idén is sikerül félretenni a költségvetésből. A beruházások terén két folyamatban lévő felújítás, a Korona épületének rekonstrukciója és az Ambrózia Idősotthon átépítése a legköltségesebb.

Az Ambrózia otthon átépítése 2018-ban kezdődött, A Korona épületének felújítására egy Interreg pályázat keretében nyert támogatást a város. Ha elkészül, kulturális és idegenforgalmi célokat szolgál majd az egykori paulánus kolostor. Ezenkívül például ingatlanvásárlásra, egyéb városfejlesztési projektek előkészítésére és a tűzoltók épületeinek felújítására is különítettek el forrásokat. Tóth szerint reális a költségvetés, de valószínűsíti, hogy a későbbiekben mégis módosítani kell a keretszámokat. Lelkes János, Somorja főellenőre is reálisnak tartja a gazdálkodási tervet.

„Kevesebb pénzt kapunk vissza, mint amennyivel számoltunk. Idén két fontos projektünk is elkészül, jövőre ez a nem kis összeg megmarad, és újabb beruházásokra kerülhet sor? – közölte a költségvetés margójára Orosz Csaba polgármester.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?