Koronavírus - Újabb öt megbetegedéssel 11-re emelkedett a fertőzöttek száma Franciaországban

koronavírus

Öt újabb, az új koronavírussal megfertőződött beteget - négy felnőttet és egy gyereket - találtak Franciaországban, de az állapotuk nem ad okot aggodalomra - közölte szombaton Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter.

Az új esetekkel 11-re emelkedett a Franciaországban kezelt betegek száma, akik közül 10-en jól vannak, egy 80 éves kínai turista továbbra is válságos állapotban van egy párizsi kórházban.

Az öt új beteget egy brit állampolgár fertőzte meg, aki Szingapúrban egy kongresszuson kapta meg az új koronavírust. A rendezvény után január végén néhány napot a francia Alpokban töltött, Contamines-Montjoie településen, és itt kapták el tőle többen a betegséget. Az öt új Franciaországban kezelt betegen kívül a brit férfi más közeli kapcsolatait is megfertőzte, összesen 11 embert, valamennyien brit állampolgárok, és ugyanabban a faházban laktak együtt.  

A franciaországi betegek szombatra virradó éjjel kerültek kórházba, és egyikük állapota sem súlyos - jelezte a miniszter.

A francia hatóságok most megpróbálják felkutatni és tájékoztatni az összes olyan embert, aki Franciaországban kapcsolatba kerülhetett a brit fertőzöttel,  aki egyébként már hazatért és jelenleg Nagy-Britanniában kezelik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?