Federer és Nadal nézőrekordot döntött Fokvárosban

nadal federer

Nézőrekordot döntött Roger Federer és Rafael Nadal jótékonysági teniszmérkőzése Fokvárosban.

A sportág két legeredményesebb férfi játékosának összecsapását - ahogyan azt a helyszínen bejelentették - 51 954 néző tekintette meg pénteken a Fokváros Stadionban, amely a 2010-es labdarúgó-világbajnokság egyik elődöntőjének a helyszíne volt.

A sportág korábbi nézőrekordja Federer és a német Alexander Zverev bemutató mérkőzésén született novemberben Mexikóvárosban, ahol 42 517 szurkoló látogatott ki a világ második legnagyobb bikaviadal-arénájában rendezett összecsapásra.

A fokvárosi gálán - amelynek felvezető páros meccsén Bill Gates milliárdos üzletember is pályára lépett - a két szupersztár találkozóját Federer 6:4, 3:6, 6:3-ra nyerte meg.

A mobil keménypálya borításáról a magyar Rebound Sports nevű cég gondoskodott, a festés Budapesten készült salakszínben - utalva Nadal kedvenc borítására -, majd a játéktér vízi úton került Dél-Afrikába.    

A Meccs Afrikáért elnevezésű gálán Federer már hatodszor gyűjtött pénzt a hátrányos helyzetű gyermekek támogatásával foglalkozó alapítványa számára, korábban háromszor Zürich, kétszer pedig az Egyesült Államok volt a helyszín.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?