Meghalt Escobar leghíresebb bérgyilkosa

Jairo Velásquez

Meghalt Jhon Jairo Velásquez, a Popeye becenéven ismert hírhedt kolumbiai bérgyilkos, aki egykor Pablo Escobar kolumbiai kartellfőnök szolgálatában - saját bevallása szerint - mintegy 300 embert ölt meg.

Velásquez gyomorrákban halt meg csütörtökön  - közölte a kolumbiai büntetés-végrehajtási hivatal (INPEC). Az 57 éves férfit december vége óta kórházban kezelték

A férfi életének több mint húsz évét töltötte rács mögött, 2014-ben helyezték feltételesen szabadlábra Kolumbia legszigorúbb fegyházából, 2018-ban azonban zsarolás vádjával ismét őrizetbe vették.

Popeye gyakran szerepelt a sajtóban, YouTube-csatornájának több mint 1,2 millió követője van. Önéletrajza magyarul is megjelent Pablo Escobar bérgyilkosa voltam címmel. Az egykori bérgyilkosról sorozat is készült Alias J.J. címmel.

Jhon Jairo Velásquez a medellíni kartellben a bérgyilkosok irányítója volt. Még 18 éves kora előtt csatlakozott a kolumbiai bűnszövetkezethez. Egy 2015-ös interjúban azt mondta, hogy "legkevesebb 250, talán 300 embert" ölt meg és további 3 ezer gyilkosságra adott utasítást.

A számlájára írt gyilkosságok többségét az 1980-as, 90-es években követte el. 1989 végén részt vett az Avianca légitársaság egyik utasszállítója elleni merénylet megszervezésében 110 ember halálát okozva. Szerepe volt Luis Carlos Galán liberális kolumbiai elnökjelölt meggyilkolásában is. Velásquez lelkén szárad számos bíró, újságíró és rendőr halála is, az áldozatok valamennyien Escobar bűnözői birodalma ellen küzdöttek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?