Pellegrini: A kínai gép csak akkor szállhat le,ha a személyzet a fedélzeten marad

Peter Pellegrini

A kínai repülőgép, amely humanitárius segélycsomagokért jön Szlovákiába, azzal a feltétellel szállhat csak le a pozsonyi repülőtéren, hogy a személyzet nem hagyja el a fedélzetet. Ezt a szerdai kormányülés után jelentette ki Peter Pellegrini (Smer) kormányfő.

"Amennyiben a személyzet egyet fog érteni azzal, hogy a kötelező éjszakai pihenőt a repülőgép fedélzetén fogják tölteni, megkapják a leszállási engedélyt" – nyilatkozta a miniszterelnök. A másik feltétel, hogy a repülőgépet állandó megfigyelés alatt kell tartani. Azok számára pedig, akik megközelítik a repülőgépet, biztosítani kell a megfelelő védőfelszerelést.

"A repülőgépet azon az éjjelen, amikor a pilótáknak pihenniük kell, őrizni fogjuk, egyszerűen azért, nehogy valaki véletlenül kijusson a gépből" – tette hozzá Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszter.

A kínai repülőgép Sanghajból érkezne Pozsonyba, majd innen repülne vissza Pekingbe február 7-én. Kínába humanitárius segélycsomagokat, egészségügyi felszereléseket akar szállítani a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. A kormány tudomásul vette a közlekedési tárca által közölt információt. A pozsonyi repülőtér egyelőre nem válaszolt az illetékes kínai légi társaságnak, a közlekedésügyi minisztérium engedélyére vár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?