Pellegrini: Senki sem akarja ratifikálni az isztambuli egyezményt

Peter Pellegrini
Pozsony |

Peter Pellegrini (Smer) kormányfő részt vesz a három legfőbb közjogi méltóság találkozóján, amennyiben Zuzana Čaputová államfő összehív ilyet. A kormányfő ezzel Andrej Danko (SNS) házelnök szerdai (február 4.) kijelentésére reagált, aki találkozót kért az elnök asszonytól az isztambuli egyezménnyel összefüggésben. Čaputová szerdán nyilatkozik az ügyben.

„Bármikor elfogadok egy meghívást egy ilyen jellegű találkozóra” – jelentette ki Pellegrini, aki szerint az a fontos, hogy az isztambuli egyezmény kérdésében egységes az álláspont. „Senki sem akarja erőszakkal elfogadni vagy ratifikálni. Tiszteletben tartjuk a többség véleményét” – fűzte hozzá a miniszterelnök. Elmondása szerint csupán a dokumentummal kapcsolatos eljárás technikai részleteiről kell egyeztetni.

Miroslav Lajčák (Smer-jelölt) külügyminiszter megjegyezte, hogy az eljárásban a végső szó az államfőé. Hozzátette: az, hogy nem siet, még nem jelenti azt, hogy fennállna az isztambuli egyezmény ratifikálásának a veszélye, hiszen azt sem az SZK Nemzeti Tanácsa, sem a kormány nem hagyta jóvá. „Nem kell tartanunk attól, hogy egyszer csak az isztambuli egyezmény részeseiként ébredünk fel” – fűzte hozzá Lajčák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?