Eperjes: Félmillió eurót fizetett ki a város a gázrobbanás károsultjainak

Eperjesi gázrobbanás
Eperjes |

A károsultak támogatására létrehozott számláról folyósítják a kifizetéseket a Munkácsi (Mukačevská) utcai gázrobbanás károsultjainak. Eddig 553 500 eurót fizetett ki az önkormányzat – tájékoztatott Vladimír Tomek, a város szóvivője.

„Január 30-ig további 30 ezer eurót utalt át hivatalos számláról a város a Munkácsi utcai lakosoknak. A 496 500 euróval, amit január 7-ig fizettek ki, majd a január közepén átutalt 27 ezer euróval együtt ez összesen 553 500 euró” – mondta Tomek.

Az összegeket 2019. december 20-án kezdte folyósítani a város a Munkácsi utca 7 és 9 szám alatti ház lakóinak.

„A számlán lévő teljes összeget a robbanás károsultjainak fizetjük ki. A bontást és a mentési munkát nem ebből a pénzből finanszíroztuk”

– hangsúlyozta Tomek.

A nyilvános gyűjtés január 31-ig tartott. A számlán jelenleg körülbelül 4,4 millió euró van.

Tavaly december 6-án történt gázrobbanás Eperjesen, a Munkácsi utca 7-es számú, 12 emeletes panelházában. Hét ember meghalt, egy ember eltűnt. December 16. és 18. között lebontották az épületet. A tragédia miatt rendkívüli helyzetet hirdettek a városban, ami továbbra is érvényben van.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?