Külön eljárásban tárgyalja a bíróság Marček ügyét

Marián Kočner

Hétfőn folytatódik a Kuciak-gyilkosság főtárgyalása, ma a szakértők fognak vallomást tenni.

 

Külön eljárás keretében tárgyalja tovább a Bazini Speciális Büntetőbíróság a szenátus hétfői döntése alapján a Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásával vádolt Miroslav Marček ügyét. Ružena Sabová, a szenátus elnöke elmondta, azért döntött így a bíróság, hogy felgyorsítása az eljárást, tekintettel arra, hogy Miroslav Marček bevallotta, hogy ő lőtte le Ján Kuciakot, Martina Kunusovát és Molnár Péter gútai üzletembert.

„A vádlott őrizetben van, és az őrizet csak meghatározott ideig tarthat, ami Miroslav Marček esetében két nap múlva lejár" – fogalmazott az indoklásában Sabová. A többi vádlott ügyében jóval hosszabb ez az idő.

Miroslav Marček még az előzetes eljárás során bevallotta a gyilkosságot. Részletesen leírta a nyomozóknak, majd a bíróságnak, hogyan gyilkolta meg Andruskó Zoltán megrendelésére 2018 februárjában Ján Kuciak újságírót és menyasszonyát, Martina Kušnírovát. Az ügyész és a sértettek családjának jogi képviselői szerint a bizonyítékok is alátámasztják, amit elmondott.

A vádlott azt is bevallotta, hogy ő és Szabó Tamás gyilkolta meg Molnár Péter gútai üzletembert is 2016 végén.

 

Két antropológiai szakértőt hallgat meg hétfőn a Kuciak-gyilkosság reggel 9 órakor kezdődött újabb tárgyalási napján a Speciális Büntetőbíróság. Marian Kočner ügyvédje indítványozta annak a szekértőnek a meghallgatását is, aki elemezte a lefoglalt mobiltelefonokat és USB-kulcsokat.

A két antropológiai szakértő a nagymácsédi térfigyelő kamerák felvételeit vizsgálta a nyomozás során. A tárgyaláson arról kell beszámolniuk, mekkora valószínűséggel állítható, hogy a felvételeken valóban a terepszemlét tartó két vádlott, Miroslav Marček és Szabó Tamás látható.

A legutóbbi, január 22-i tárgyalási napon az ügyész azt mondta, nem akar több tanút beidézni. A vád részéről így már nincs más hátra, mint a nyomozati anyagok felolvasása és a tárgyi bizonyítékok bemutatása, beleértve a Threema-üzenetek átiratait.

 Daniel Lipšic, a Kuciak házaspár jogi képviselője szerint a Threema-üzenetek egyértelműen igazolják Marian Kočner és Alens Zsuszová bűnösségét.

A Threemával kapcsolatban az ügyész kérte több más tanú, köztük Norbert Bödör bírósági szembesítését. Lipšic szerint ha a vádlottakat a bíróság jogerősen elítéli, utána hamis tanúzás miatt lehetne Bödör ellen eljárást indítani. Ružena Sabová, a szenátus elnöke nem zárta ki, hogy szükség esetén ismét beidézteti a már korábban meghallgatott tanúkat is.
     

(TASR, dennikn)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?