Közel 20 ezer látogatója volt tavaly a rimaszombati múzeumnak

Gömör-Kishonti Múzeum

Összesen 19 728 látogatója volt tavaly a rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeumnak (GMM). Elena Lindisová, a múzeum munkatársa elmondta, mintegy ezerrel többen váltottak jegyet a múzeumba, mint egy évvel korábban.

„A jó eredményhez az is hozzájárul, hogy tavaly számos kísérőprogramot szerveztünk”- mondta Lindisová.

A legtöbben hagyományosan májusban mennek múzeumba. „2019-ben abban a hónapban 7141 látogatónk volt, amihez nagyban hozzájárul a Múzeumok és Galériák Éjszaka rendezvénysorozat. Az elmúlt évben közel 800-an voltak kíváncsiak erre”- mondta Lindisová.

Öt olyan hónap volt tavaly, amikor a látogatók száma meghaladta az ezret. A leggyengébb általában az év első és utolsó hónapja, amikor 500 van a látogatók száma. Így volt ez 2019-ben is.

Két állandó kiállítás nyílt a múzeumban 2019-ben, és 13 időszakos kiállítás volt. „A Sissi császárné ruháit bemutató kiállítás volt a legsikeresebb. Bár csak egy hónapig volt látogatható, 2131 ember nézte meg”- mondta a múzeum munkatársa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?