Nyolc év börtönre ítélték Jaroslav Klinkát, aki betört Ernest Valko házába

Jaroslav Klinka

Jóváhagyta pénteken a Bazini Járásbíróság háromtagú testülete azt a vádalkut, amelyet Jozef Kandera főügyész kötött Jaroslav Klinkával, aki betört a később meggyilkolt Ernest Valko házába. A megállapodás alapján Klinkát rablásért nyolc év börtönbüntetésre ítélték.

Az ítélet jogerős, nem lehet fellebbezni ellene.

A nyolcéves börtönbüntetést megfelelőnek ítéli a bíróság. Érdekes lesz látni, hogy egy másik bíróság milyen döntést hoz a fővádlott ügyében

- mondta a Pozsony I Járásbíróság szenátusának elnöke. Azt mondta, meggyőződése, hogy a meggyilkolt neves ügyvéd lánya, Jana a tárgyalás során megtudhatja, hogyan ölték meg az apját.

Elégedett vagyok a bíróság döntésével. A szenátus minden tényt és bizonyítékot gondosan mérlegelt, és azt hiszem, jogszerű határozatot hozott. Most pedig elkezdek dolgozni a Jozef R. elleni vádiraton, amelyet a Pozsony I Járásbíróságra nyújtunk be

- mondta Kandera.

Nem értünk egyet ezzel a vádalkuval. Az eredeti szándékunk az volt, hogy mindkét tettes ügyét egy tárgyalás keretében tárgyalják. Véleményünk szerint nagyon sok ellentmondás van az ügyben, nem vagyok biztos benne, hogy Klinka igazat mond. A kiszabott büntetést sem tartjuk megfelelőnek

- nyilatkozta Jana Valková, a meggyilkolt ügyvéd lánya. Jogi képviselője, Ján Havlát is azon a véleményen van, hogy a bíróságnak nem kellett volna jóváhagynia a vádalkut.

Klinka azt vallotta, Jozef R. lőtte le Valkot, aki azonban tagadja ezt. Klinkát 2017-ben rablás miatt hat év és nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Garamszentkereszti járásbíróság. A vád szerint a vádlott olyan tippet kapott, hogy Valko nagyobb pénzösszeget tart otthon. A két tettes a kerítésen átmászva jutott be a telekre, majd a házba, miután bűzlő vegyszert engedtek be.

Ernest Valkót limpaki házában gyilkolták meg 2010. november 8-án. A több mint nyolc évig tartó vizsgálat után két gyanúsított, a 43 éves Jozef R. és a 45 éves Jaroslav Klinka elleni vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség. A rendőrség szerint a tettesek be akartak törni Valko házába. Miután Ernest Valko hazaérkezett, behatoltak a házba, és Jozef R. mellbe lőtte az ügyvédet, aki belehalt a sérülésbe. Ezt követően Jozef R. elvette Valko pisztolyát, amelyet engedéllyel tartott az ügyvéd.

Mivel nem találtak pénzt, elmenekültek a helyszínről, a fegyvert egy víztározóba dobták Bazintól nem messze.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?