Majdnem 30 százalékkal növelte a profitját a Nintendo

nintendo
Tokió |

Csaknem 30 százalékkal növelte a profitját a Nintendo japán játékfejlesztő a tavalyi negyedik negyedévben elsősorban a Switch játékkonzol iránti erős kereslet hatására.

 A kiotói székhelyű cég azt közölte, hogy az adózott eredménye 134 milliárd jen (1,2 milliárd dollár) volt a december végével záródott három hónapban, 29 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbi 104 milliárd jent.

A cég egyúttal 18 millióról 19,5 millióra javította fel a Switch-konzolok eladásával kapcsolatos előrejelzését a március végével záródó pénzügyi évre.

A Switch hibrid eszköz, konzolként és hordozható eszközként is működik. A mintegy három éve piacra dobott játékkonzolból több mint 52 milliót adtak el világszerte.

A Nintendo éves nyereségelőrejelzését pénteken 180 milliárd jenről (1,7 milliárd dollár) 210 milliárd jenre (1,9 milliárd dollár) javította, ami 8 százalékos profitnövekedést feltételez a március végével zárult előző pénzügyi évhez képest.

A japán cég továbbra is 1250 milliárd jen (11 milliárd dollár) bevétellel számol a folyó pénzügyi évre, ami 4 százalékkal haladja meg az egy ével korábbit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?