Életbe lépett a világméretű egészségügyi vészhelyzet

koronavírus

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a tegnap tartott genfi tanácsülés után döntött úgy, hogy a koronavírus miatt globális vészhelyzetet hirdet.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főtitkára, Tedros Adhanom a tegnapi tanácsülést követő sajtótájékoztatón hosszan méltatta a kínai kormány és hatóságok munkáját. Elmondása szerint még sosem látott olyan mozgósítást és gyors reakciót, mint Pekingben - a koronavírus miatt. Adhanom elmondta, hogy a krízishelyzet bejelentése egyáltalán nem arra utal, hogy a WHO ne találná megfelelőnek a kínai reakciót.

A vezetőség azt is bejelentette, hogy nem javasolja, sőt, ellenzi, hogy bármelyik ország kereskedelmi vagy utazási korlátozásokat vezessen be Kínával szemben.

Viszont, hasonlóan a többi járványhoz és vírushoz, nemzetközi reakcióra van szükség, hogy megállítsák a járvány globális terjedését.

LIVE: Press conference on the Emergency Committee meeting on #2019nCoV https://t.co/hTQam7RWc9

— World Health Organization (WHO) (@WHO) January 30, 2020

 

A WHO szabályzata szerint vészhelyzetet akkor lehet hirdetni, ha egy "rendkívüli esemény történik, amely közegészségügyi veszéllyel jár más államokra nézve is", és így koordinált nemzetközi fellépést igényel. Ha úgy döntenek, hogy elrendelik a vészhelyzetet, akkor ezzel feljogosítják a WHO igazgatóját, hogy ajánlásokat fogalmazzon meg az államok számára a járvány kezelését illetően.

(index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?