További négy madarat kellett elpusztítani a bajmóci állatkertben

bajmóci állatkert
Bajmóc |

Megelőzésképpen további négy szárnyast pusztítottak el a bajmóci állatkertben, az intézmény állatorvosai csütörtökön bejelentették, a laboratóriumi vizsgálatok megerősítették, hogy mind a négy valóban a madárinfluenza-vírus hordozója volt.

Két kanalasgémet, egy bütykös fényrécét és egy pásztorgémet kellett elpusztítani.

A bajmóci állatkertet meghatározatlan időre már korábban bezárták a madárinfluenza miatt. Az állategészségügyi felügyelet utasításai értelmében azonnal el kell pusztítani az összes olyan madarat, amelynél madárinfluenzára utaló tüneteket fedeznek fel. Emellett az állatkert három kilométeres körzetében óvintézkedések léptek életbe, tíz kilométeres körzetben pedig megfigyelik a házi szárnyasokat és a díszmadarakat. Minden állattartónak be kellett jelentenie, hogy mennyi szárnyasa van.

A madárinfluenza január 24-én jelent meg a bajmóci állatkertben, még aznap be is zárták. Az állatkert vezetése leszögezte, hogy nem becsülte alá a madárinfluenza szlovákiai terjedését, amint az első esetet felfedezték Üzbég településen, bevezették a szükséges óvintézkedéseket.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?