Környezetszennyezés gyanúja miatt vizsgálódik a rendőrség Pozsonyivánkán

Pozsonyivánka
Pozsonyivánka |

A senci járásbeli Pozsonyivánkán (Ivanka pri Dunaji), a helyi hulladéklerakó területén tart vizsgálatot a rendőrség környezetszennyezés gyanúja miatt – tájékoztat weboldalán a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság.

„Csütörtök reggel vonult ki a rendőrség a Pozsonyivánka kataszterében lévő területre illegális hulladéklerakás és környezetszennyezés gyanúja miatt” – közölte a rendőrség, és hozzátette, amint a nyomozás lehetővé teszi, részletesebb tájékoztatást adnak az ügyről.

A Triblavina Polgári Társulás azt írja weboldalán, hogy a rendőrség egy illegális hulladéklerakathoz vonult ki, ahonnan hulladékot szállítottak a D4-es autópálya építéséhez. A hulladék-feldolgozó cég a Triblavina állítása szerint csődeljárás alatt áll.

„Végre reagált a rendőrség a feljelentésünkre, amelyet a pozsonyivánkai Abask Recycling területén zajló illegális hulladéktárolás miatt tettünk” – fogalmazott a polgári társulás. A civil szervezet állítása szerint a területen törvényellenesen bányászták ki a sódert egészen a talajvíz szintje alatti rétegig, majd hulladékot szórtak a kiásott gödörbe.

„A többi, Pozsonyból ide hordott hulladékot pedig újrahasznosított anyagként adták el a D4-es autópálya építéséhez” – állítja a Triblavina.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?