Kupakgyűjtő szívecske Galántán

Galánta
Galánta |

A Templars Slovakia Polgári Társulás három fogyatékkal élő gyermeknek nyújt segítséget idén: az egyiküknek kupakgyűjtő szívvel, a másik kettőnek különböző rendezvények szervezésével. 

A Templars Slovakia tagjait valószínűleg kevés embernek kell bemutatni Galántán és környéken. A polgári társulás 2008-ban jött létre azzal a céllal, hogy tagjai szebbé tegyék lakókörnyezetüket, Galánta városát, segítsék az ott és a környéken élőket. Horváth Tamás, az egyik alapító elmondta, nagyon sok rendezvény van mögöttük, amelyeket mindig jótékonysági céllal és önkéntesen szervez a több mint ötven tagot számláló szervezet.

„Tavaly augusztusban felhívást tettünk közzé a közösségi oldalon, hogy a Zornička lakótelep játszóterén szeretnénk társasjátékokat festeni az aszfaltra, egy kupakgyűjtőt szeretnénk elhelyezni és egy olyan hintát, amelyen anya és gyermeke együtt hintázhat. Az utóbbi egyelőre továbbra is terv marad, az aszfaltrajzok még a felhívás hetében elkészültek, a kupakgyűjtő pedig most lett kész. Nagyon remélem, hogy mire a gyermekeink felnőnek, csak nevetni fognak azon, hogy a PET-palackok kupakjainak összegyűjtésével próbáltunk segíteni a rászorulókon azért, hogy alapvető egészségügyi ellátásban részesüljenek, és nem kell ilyesmit átélniük”

– mondta el Horváth Tamás köszöntőjében a kupakgyűjtő átadásán.

A szervező elmondta, azért tartották fontosnak elkészíteni a szív alakú szerkezetet, hogy ezzel segítsék Bilková Alexandra galántai lány kezelését, rehabilitációját, aki egy kisgyermekkorban elszenvedett betegség következtében lett mozgáskorlátozott. A segítségnyújtáson túl a szervezet a szelektív hulladék-gyűjtést és az újrahasznosítást is támogatni szeretné. Az összegyűjtött kupakokat minden évben más rászorulónak tervezik adni.

Horváth Tamás köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek a megvalósításban, név szerint Oros Gábornak, Widerman Attilának, Szabados Andrásnak és Takáč Lászlónak. A Templars Polgári Társulás hosszabb ideje nyújt segítséget másik két gyermeknek, az idei rendezvényeket is az ő javukra szervezik. Ilyen lesz például a május 1-jére tervezett repülőnap, a galántai zenei napok május, július és augusztus egy-egy péntekén, vagy a Galántai Vásár keretében megrendezésre kerülő sörfesztivál. Tavaly év végén Mikulás napja alkalmából csomagokat osztottak a hátrányos helyzetben élőknek, a szervezet adventi ünnepségén pedig négy személynek adtak át pénzadományt. Szilveszterkor a vágsellyei miniBODKA Polgári Társulással közösen szerveztek ünnepséget.

„Káposztalevest főztünk, együtt szórakoztunk a gyerekekkel és több mint ezer euró értékben adtunk át tartós élelmiszert és ruhákat nekik, amelyeket adományokból gyűjtöttünk össze” – egészítette ki Horváth Tamás. 

A miniBODKA társulás azzal a céllal jött létre, hogy segítséget nyújtson az árva, a félárva gyerekeknek és azoknak, akik családon belüli erőszak elszenvedői, illetve az egyedül maradt szülőknek. Az anyagi támogatáson túl adományok gyűjté-sével, rendezvények, kirándulások, képzések szervezésével igyekszik segíteni a rászorulókon szakemberek bevonásával. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?