Lipšic: A váltóhamisítási ügyben a végéhez közelít a bizonyítási eljárás

Daniel Lipšic
Pozsony |

Daniel Lipšic, a Markíza televízió jogi képviselője szerint a váltóhamisítási ügyben a végéhez közeledik a bizonyítási eljárás. Úgy véli, már elég bizonyítékot terjesztettek a Specializált Büntetőbíróság szenátusa elé ahhoz, hogy dönteni tudjon. Pavol Rusko vádlott a hétfői tárgyalást követően kijelentette, hogy a vád a bizonyítékok terén kudarcot vallott.

„Az aláírások egyértelműen hasonlítanak a 2016-os aláírásokra, a Threema-üzenetek szintén egyértelműek. A bizonyítékok minden kétséget kizáróan igazolják, hogy a váltókat visszadátumozták” – mondta Lipšic, aki szerint elég bizonyíték áll a szenátus rendelkezésére ahhoz, hogy dönthessen, de hangsúlyozta, hogy ez csupán az ő véleménye.

„Ha jól tudom, a szakértők azt mondták, hogy nem tudjuk bizonyítani sem az egyik, sem a másik alternatívát. Tudomásom szerint a bűnösséget szokás bizonyítani”

– jelentette ki Rusko vádlott, aki szerint a vád a bizonyítékok terén kudarcot vallott.

A Marián Kočner aláírásait vizsgáló szakértő azt vallotta hétfőn, hogy a vitatott váltókon szereplő aláírások közül legalább kettő valószínűleg visszadátumozott. Tatiana Dugovičová írásszakértő megerősítette két másik vegyész szakértő következtetéseit, miszerint tudományos módszerrel nem határozható meg, hogy pontosan melyik évben készültek a váltók.

„Meggyőződésem, hogy ha a váltókról tudomást szereztek volna azok, akiknek nem kellett volna, az nem egy ember életébe került volna”

– jelentette ki Rusko. Azt ígérte, részleteket a legközelebbi alkalommal fog elárulni arról, hogy honnan fenyegetett veszély.

A váltóhamisítási ügyben február 10-én folytatódik a tárgyalás, akkor Erika Straková és Milan Nouzovský szakértőket fogja meghallgatni a bíróság.

A vád szerint Kočner és Rusko, miután megegyeztek Štefan A. vádlottal, akinek az ügyében külön eljárás indult, négy hamis váltót állítottak ki, ezeket pedig mellékletként mutatták be fizetési meghagyások kibocsátása végett.

Kočner ellen Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében, valamint a Gatex cég ügyében is vádat emeltek hűtlen kezelés miatt. Ruskot a váltóhamisítás mellett azzal is vádolják, hogy ő rendelte meg Sylvia Klaus-Volzová meggyilkolását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?