Kirúgták a kínai férfit, mert nem akart női harisnyában táncolni a munkahelyén

harisnya

Ha Kínában nem teljesítesz kellően, az egész cég előtt megaláznak téged. Egy Gao nevű férfi viszont igazi hőssé vált, amiért ezt nem engedte.

Kínában nem ez az első eset, hogy a dolgozókat megbüntetik, amiért nem teljesítették az elvártakat a munkahelyükön. Több videófelvétel is bizonyítja, hogy az országban ez bevett szokás, volt, hogy a dolgozókat a teljes cég előtt csapkodták fenéken, pofozták fel, vagy éppen a nyílt utcán kellett térden csúszva menniük, hogy okuljanak hibáikból.

Ezeket a rettenetes és megalázó büntetéseket a dolgozók szó nélkül megteszik, egy Shaoxing városában működő cég azonban olyan büntetést eszelt ki a rosszul dolgozó férfiaknak, amit egyikük annyira megalázónak tartott, hogy nem volt rá hajlandó – írta a Global Times című kínai lap.

A vezetők arra kényszerítették a célszámokat el nem érő férfi dolgozókat, hogy vegyék le a nadrágjukat, húzzanak fel egy fekete női harisnyát, és abban táncoljanak körbe az irodában. Egyikük, egy Gao vezetéknéven említett férfi azonban közölte a céggel, hogy ezt nem fogja megtenni, mert azzal méltóságában sértik meg. Elmondása szerint közölte főnökével, hogy egy férfiaknak készült pamut harisnyában kész teljesíteni a büntetést, de felettese ragaszkodott a női harisnyához.

Gao elmondása szerint a cég végül a WeChat kínai üzenetküldő szolgáltatáson keresztül üzente meg neki, hogy ki van rúgva. A Times cikke szerint a kínai közösségi oldalakon az emberek többsége Gao mellett állt ki, és kritizálták a céget az alázó büntetés miatt.

Gao járhatott volna rosszabbul is. Például kényszeríthették volna arra is, hogy a vécéből igyon - ilyen fajta büntetésre is volt már példa Kínában.

(24)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?