Szigorúbban ellenőrzik az érsekújvári vasútállomás mellett parkoló autókat

Szigorúbban ellenőrzik az érsekújvári vasútállomás mellett parkoló autókat
Érsekújvár |

Több tucat kerékbilincset tettek fel az érsekújvári városi rendőrök azokra a gépkocsikra, amelyekkel tilosban parkoltak a vasútállomás környékén, hogy felhívják a gépkocsivezetők figyelmét a közelben nyílt új parkolóra, és gördülékenyebbé tegyék a forgalmat a posta, illetve a közeli lakóházak környékén.

Jozef Tököly, az Érsekújvári Városi Rendőrség parancsnoka elmondta, tűrhetetlen állapotok uralkodtak a vasútállomás közelében amiatt, hogy a gépkocsivezetők figyelmen kívül hagyták a tiltótáblákat. Elfoglalták a járdákat, a környező lakóházak előtti parkolóhelyeket, és nehezítették, időnként blokkolták a forgalmat a posta környékén.

Új parkolóhelyek

Érsekújvár önkormányzata a közelmúltban két tágas parkolót nyitott a vasútállomásnál, az egyik harminchat férőhelyes parkolót a Cirill-Metód utcában adták át a városi Brantner társasággal együttműködve a lakosok kérésére, és tizenhárom fát ültettek ki a környéken. A másik parkolót az egykori dohánygyár melletti kazánháznál nyitották meg, néhány méterre a vasútállomástól, ahol korábban építkezési hulladékot tároltak. A hetvenöt férőhelyes ingyenes, térfigyelő kamerával ellátott parkolót azok is használhatják, akik motorkerékpárral vagy furgonnal közlekednek. Ezt az új parkolót azonban eleinte ignorálták a gépkocsivezetők és továbbra is az állomástól néhány lépésre levő járdákon parkoltak vagy az egykori kereskedelmi iskola épületénél levő füves területen.

Hiányoznak a táblák

Jozef Tököly elmondta, a hét első napjaiban több gépkocsivezetőt is megbüntettek, szerdán tizenhat autóra szereltek fel kerékbilincset.

„Hiányolom a tájékoztató táblákat a vasútállomás környékéről, amelyekkel tájékoztatnák a gépkocsivezetőket az új parkolási lehetőségről. Harminctól ötven euróig terjedő bírságot szabhatunk ki a tilosban parkolókra. Előfordult, hogy csak figyelmeztettük a távolból érkező, idős, az érsekújvári közlekedési helyzetben nehezen eligazodó gépkocsivezetőket. Nem az a célunk, hogy büntessünk, megfélemlítsünk bárkit is, de figyelembe kell vennünk a vasútállomás környékén élők igényeit is”

– hangsúlyozta Jozef Tököly.

Egy Udvardról érkező nyugdíjas házaspár elmondta, a gyerekeik figyelmeztették őket az egyik érsekújvári közösségi oldalon megjelent fényképre és a kerékbilincsekre, tudták, hogy nem parkolhatnak le bárhol a járási székhely vasútállomásánál. Öt-hat perccel hosszabb az út az állomásra az új parkolóból, de legalább biztonságban tudják az autót.

A városi rendőrök ezekben a napokban nem csak a vasútállomás környékén szigorították az ellenőrzést. Huszonöt gépkocsivezetőt büntettek meg a Janko Kráĺ utcában, ahol továbbra is a járdaszegélyen vagy a főút mentén parkolnak, és hasonló a helyzet a Tátrai utcában, valamint az érsekújvári gyalogsétányon. A város központjában is csaknem húsz gépkocsira került kerékbilincs, mert a gépkocsivezetők a fizetős parkolók helyett a zöldterületet választották.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?