Štefan Mlynarčík rendőrségi nyomozó is részt vett az újságírók megfigyelésében

Štefan Mlynarčík

Štefan Mlynarčík, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság jelenlegi nyomozója is részt vett az újságírók, köztük a meggyilkolt Ján Kuciak megfigyelésében - erősítette meg a Speciális Büntetőbíróságon tett tanúvallomásában. A bíróság február 3-ra napolta el a Kuciak-gyilkosság ügyének tárgyalását.

„Abban a hitben voltam, hogy a Szlovák Információs Szolgálatnak (SIS) dolgozom”

– kezdte a vallomását. Azt vallotta, Miroslav Kriak, aki előtte tett vallomást a bíróságon, ezt mondta neki. Leszögezte, hogy a megbízást Peter Tóthtól, a SIS elhárítási részlegének egykori igazgatójától kapta. Meg volt győződve arról, hogy ő továbbra is a SIS-nek dolgozik.

Mlynarčík tanúvallomása során megerősítette Kriak és Tóth állításait, akik elmondták, hogy figyelték Ján Kuciakot. Megerősítette továbbá az is, amit arról mondtak, milyen autókat használtak a megfigyelés során, valamint hogy fotókat készítettek Kuciakról.

A megfigyelés során készített fényképeket, amelyeket az ügyész Kriaknak és Tóthnak is megmutatott, nem ismerte fel. Nem emlékezett, hogy ő készítette-e a fotókat. Ezek azok a felvételek, amelyekről Andruskó Zoltán azt mondta, hogy Alena Zs. mutatta neki őket, amikor Kuciak meggyilkolását megrendelte.

A tanúvallomást követően Roman Kvasnica, Zlatica Kušnírová jogi képviselője megindokolta Marian K. részvényeinek lefoglalását. Marian K.-nak 24 Penta Funding részvény van a tulajdonában, ezek értéke körülbelül 12 millió euró. Ebből a pénzből kellene kártérítést fizetni a Kušnír és a Kuciak családnak, akik összesen kétmillió euró nem vagyoni kártérítést követelnek a vádlottaktól.

A tanúk meghallgatása véget ért. A szakértőket várhatóan februárban hallgatják meg. A bíróság egyelőre két antropológus szakértőt idézett be. Marek Para, a vádlott ügyvédje javasolta annak a szakértőnek a meghallgatását, aki Marian K. mobiltelefonját megvizsgálta, valamint azt az USB-kulcsot is, amelyen a megfigyelt újságírókról készített fotók és feljegyzések voltak.

Marian K.-t, Alena Zs.-t, Sz. Tamást és Miroslav M.-t vádolják az újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásával. A vád szerint a gyilkosságot Marian K. rendelte meg, bosszúból a gazdasági bűncselekményeiről szóló cikkei miatt. Andruskó Zoltán beismerő vallomást tett, vádalkut kötött, és a bíróság jogerősen elítélte. Miroslav M. bevallotta, hogy ő lőtt. Marian K., Alena Zs. és a másik végrehajtó, Sz. Tamás továbbra is kitart ártatlansága mellett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?