Újságírókat és politikusokat figyeltek meg a pozsonyi bárban - vallotta Kriak

Miroslav Kriak
Pozsony |

Hónapokig figyelte a pozsonyi Next Apache bárt a Peter Tóth vezette csapat. Újságírók, ismert személyiségek és politikusok is voltak a megfigyelt személyek között.

Ezt Miroslav Kriak, a megfigyeléseket végző csapat egyik tagja mondta el a Kuciak-gyilkosság tárgyalásán, a Speciális Büntetőbíróságon. Megerősítette, hogy Daniel Lipšic ügyvédet, Peter Pčolinský képviselő testvérét, Vladimírt és Milan Krajniakot, az ellenzéki Sme rodina mozgalom képviselőjét is követték.

Tóth azt mondta, azért érdekelte, hogy mi történik a bárban, mert tudta, hogy kábítószerek lehetnek ott, és mert újságírók is jártak oda. Kriak azt vallotta, 2017-ben mentek oda először, amikor a Čistý deň-botrány napvilágot látott. Emlékeztetett rá, hogy akkor derült fény arra is, hogy a parlamenti képviselő (Boris Kollár – a TASR megjegyzése) kapcsolatban volt a létesítmény lakóival.

Kriak a vallomásában azt mondta, az első félévben „meglehetősen intenzíven” figyelték a bárt, a második félévben ez az „intenzitás alábbhagyott”. Meglepte, hogy a bárba közszereplők is jártak.

„Olyanok is megfordultak ott, akik nem beszélgetni vagy olvasgatni jártak oda, hanem valami másért. Többször is meggyőződtünk róla, hogy drogok vannak ott"

- vallotta a tanú. Elmondása szerint többször feljegyezték, hogy marihuánát fogyasztottak a bárban, egyszer pedig fecskendőt találtak a vécében.

Kriak hét újságíró nevét is említette, akiket a báron kívül is figyeltek: Ján Kuciakot, Monika Tódovát, Adam Valčeket, Marek Vagovičot, Eugen Kordát, Štefan Hríbet és Dag Daništ. Hozzátette, hogy Martina Ruttkayová is a megfigyelés célpontja volt, az újságírónő pénzért írt cikkeket Marian Kočner megrendelésére.

A tanú a vallomástétel után azt mondta a sajtónak, hogy az újságírók megfigyelését jól végezték, mert megkérdőjelezhetetlen bizonyítékokat sikerült összegyűjteniük. Szerinte az ilyen bizonyíték „kemény dió” lesz a védelem számára. „Örülök, hogy a munkánkkal segítettük az igazságszolgáltatást, de a bíróságé az utolsó szó” – tette hozzá.

Marian K.-t, Alena Zs.-t, Sz. Tamást és Miroslav M.-t vádolják az újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásával. A vád szerint a gyilkosságot Marian K. rendelte meg, bosszúból a gazdasági bűncselekményeiről szóló cikkei miatt. Andruskó Zoltán beismerő vallomást tett, vádalkut kötött, és a bíróság jogerősen elítélte. Miroslav M. bevallotta, hogy ő lőtt. Marian K., Alena Zs. és a másik végrehajtó, Sz. Tamás továbbra is kitart ártatlansága mellett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?