Az újságírók után kémkedő csapat tagjai azt hitték, drogkereskedőket figyelnek

Miroslav Kriak
Bazin |

Az újságírókat megfigyelő csoport egyik tagja, Miroslav Kriak állítása szerint Peter Tóth egy drogkereskedők és -használók megfigyelésével foglalkozó csoport megalakításával bízta őt meg.

A csapat eredeti célja a drogkereskedők és -használók megfigyelése lett volna – Peter Tóth ezzel kereste meg Miroslav Kriakot, aki 2016 végén létre is hozta a csapatot, amely tagjait, Mlynarčíkot és Škrípát rövid időn belül ki is képezte. 2017 márciusában a csoport készen állt arra, hogy elvégezze feladatát.

Kriak elmondása szerint a megbízást követően Ján Kuciak neve abszolút nem mondott neki semmit – annak ellenére, hogy figyelemmel követte a sajtót.

Az első megfigyelés után nyilvánvalóvá vált Kriak számára, hogy Kuciak nem lehet drogkereskedő, és ezt jelezte is Tóthnak, aki ennek ellenére is tovább figyeltette őt. 

A Kuciak utáni kémkedés – Kriak szerint – semmiben sem különbözött a többi személy megfigyelésétől.

Az újságíró kifigyeléséhez megkapták Kuciak képét, valamint egy házszámot, amely mint utólag kiderült, téves volt. Nem sokkal később kézhez kapták a valódi, nagymácsédi ház pontos címét is.

A megfigyelés alatt Kuciakról több kép és videó is készült.

Kriak a vallomásában többször hangsúlyozta, hogy ő végig úgy tudta, hogy állami megbízásból dolgozik, és fel sem merült benne, hogy kérdőre vonja Tóthot. 

„Štefan Hríb, Korda, Tódová, Kuciak, Adam Valček, Vagovič, Daniš” – hangoznak az ügyész kérdésére azon újságírók nevei, akiket megfigyelés alatt tartottak.

Kriak vallomása Zsuzsová szerint nem bizonyít mást, csak hogy a megfigyelést nem Kočner, hanem Tóth számára végezték.

Štefan Mlynarčík vallomása egybehangzó társáéval, Kraik vallomásával. 

(Denník N, aktuality.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?