Felejthetetlen interjút láthattunk a köztévében

Karácsony Gergely
Budapest |

Az M1 műsorának volt vendége Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. A riporter azonnal a lényegre tért: biciklivel érkezett?

Karácsony Gergely egy interjúban jegyezte meg, hogy megválasztása óta egyszer sem hívták meg a köztévébe - a budapesti főpolgármester kedden máris ott ülhetett az M1 stúdiójában. A műsorvezető, Mészáros Kata már az interjú elején világossá tette, hogy milyen fajta riportot fognak látni a nézők, első kérdése az volt Karácsonyhoz, hogy

Milyen közlekedési eszközzel érkezett ide Óbudára?

Karácsony elmondta, hogy egy hete egy kamerás stáb fogadta őt családi háza előtt minden reggel, hogy láthassák, mivel közlekedik a városban, ő pedig minden reggel tömegközlekedéssel ment munkába, az interjú miatt pedig egy elektromos autóval érkezett a köztévé stúdiójába.

Bizonyára ez a legfontosabb kérdés, ami a budapesti városvezetés kapcsán felmerülhet a köztévében

– tette hozzá. A téma természetesen itt még nem ért véget, Mészáros hosszasan kérdezte őt utazási szokásairól:

- Ezek szerint a kezdeti lendület, tehát az, hogy biciklivel és gyalog járjanak az emberek, ez csak a fotók erejéig tartott? Ez a lendület?

- Most, hogy sikerült elérni, hogy egy év után behívjanak a köztelevízióba... nyilván ez is egy fontos kérdés és szívesen válaszolok erre a kérdésre...

- Hát akkor válaszoljon, van időnk

- Talán más ügyek is foglalkoztatják a budapestieket, én azért jöttem el, hogy azokkal is tudjak kommunikálni, akik önöket nézik, én nagyjából annyit közlekedek autóval, kerékpárral és tömegközlekedéssel, mint az átlag budapesti, jellemzően tömegközlekedek, ilyenkor viszonylag hideg van, tehát bringázni nem szoktam, de alig várom, hogy újra elővehessem a bringámat. Kicsit puhány vagyok, így 0 fok környékén nem szoktam biciklizni

- Belátja, hogy az emberek többségének a számos elfoglaltsága miatt nem életszerű gyalog és biciklivel járni? És mondjuk ha itt, az MTVA-ban akad dolga, akkor mondjuk ide sem tud eljönni az ember biciklivel?

- Nem értem a kérdést.

- Hát ezt szorgalmazta.

- Azt szorgalmaztam, hogy a köztévébe az emebrek biciklivel járjanak? Ez benne van a programomban ön szerint?

- Nem, az van benne, hogy kiszorítják a diesel-autókat, de nem válaszol a kérdésre - tehát akkor nem ragaszkodik ahhoz, hogy az emberek biciklivel járjanak.

Ez a részlet a 25 perces interjúnak az első két percében hangzott el, a színvonal továbbra is ehhez hasonló volt.

Az index.hu összegyűjtötte Mészáros összes kérdését, itt megtekinthető:

 

Karácsony után Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakciójának vezetője volt a műsor vendége, ő ezeket a kérdéseket kapta:

 

Köztévé.

(mm,444)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?