Danko bocsánatkérést vár Čaputovától

Andrej Danko
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfőnek kellene bocsánatot kérnie tőlem, jelentette ki Andrej Danko (SNS) házelnök újságírók előtt kedden. Azt állítja, hogy Čaputová becsmérelte őt még azelőtt, hogy elfoglalta volna a hivatalát.

„Az elnök asszony kérjen tőlem elnézést a Facebook-bejegyzései miatt, mint magán személy. Ami az intézményt illeti, az elnöki hivatalt tisztelem. Az elnöki hivataltól mindig kész vagyok elnézést kérni” – szögezte le. Dankót az elnöki tanácsadóktól származó, parlamentnek címzett kijelentések is sértik. „Ne állítsanak be úgy, mint aki nem tud viselkedni” – jegyezte be.

Hangsúlyozta: az államfőnek minden embert képviselnie kell, az elnöki hivatalt pedig egyik párt sem használhatja ki a saját céljaira. „Az elnök asszony előtt álló legnagyobb kihívás az olyan emberektől való függőség felszámolása, mint amilyen Poliačik” – fűzte hozzá.

Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke a keddi ülésen kijelentette: nem tiszteli Zuzana Čaputová államfőt. „Akkor fogom tisztelni az elnöki palotát, ha független, apolitikus lesz, és nem olyan narkósokat fog szolgálni, amilyen ön” – mondta Danko Martin Poliačik független képviselőnek. Később nyilatkozatot adott ki, amelyben leszögezte: tiszteli Zuzana Čaputová államfő funkcióját és hivatalát. Ugyanakkor sajnálja, hogy az elnöki palota nem apolitikus.

Zuzana Čaputová államfő nem lát semmilyen okot arra, hogy reagáljon az efféle megnyilvánulásokra. Ezt Martin Strižinec elnöki szóvivő közölte a TASR hírügynökséggel.

Ondrej Dostál (SaS) képviselő jelenti az ügyet a mandátumvizsgáló bizottságnak. Ezt korábban Poliačik is kilátásba helyezte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?