Kevesebb a pótlóbusz a RegioJet déli vonalán

Dunaszerdahely
Dunaszerdahely, Komárom |

Folyamatosan helyreáll a közlekedés a Dunaszerdahely és Komárom közötti vasúti szakaszon, ahol
a szerelvények karbantartása miatt január eleje óta pótlóbuszok helyettesítettek néhány járatot.

A RegioJet magán közlekedési társaság év elején jelentette be, hogy több járatot pótlóbuszokkal kénytelenek helyettesíteni, mivel elhúzódott a szerelvények karbantartása, és a balesetek miatt két vonattal nem számolhattak. A korlátozás sok bosszússágot okozott az ingázóknak, a pótlóbuszok miatt késések alakultak ki a szakaszon. 

Nemcsak a Dunaszerdahelyről Pozsonyba tartó szerelvények késtek, hanem az is előfordult, hogy a Pozsonyból Dunaszerdahelyre tartó járat is tíz–húsz perces késéssel indult a főállomásról. Az eredeti tervek szerint január 17-ig tartott volna a korlátozás. A társaság vasárnap este közölte, hogy két járatot továbbra is pótlóbuszokkal helyettesítenek. Jelenleg a Dunaszerdahelyről 4.40-kor Komáromba induló személyvonat, valamint a Komáromból 6.43-kor induló Rexet helyettesítik buszokkal. „Reggel egy szerelvénnyel többet indítunk, ami jelentősen csökkentheti a késést a csúcsforgalomban. A Pozsonyból 15.13-kor induló Rex járat január 24-ig kivételesen Úszoron is megáll” – írta a társaság a közösségi portálon. A vállalat emeletes vagonokkal igyekszik csökkenteni a járatok telítettségét, a legfrekventáltabb reggeli és délutáni vonatokon szállítják emeletes szerelvényekkel az utasokat, de további késésre is figyelmeztetnek. Az este hatkor Pozsonyból induló személyvonat a mozdony átcsatolása miatt húsz perccel később indulhat el az állomásról.

Egyelőre kérdéses, meddig maradnak a pótlóbuszok a vonalon. Érdeklődtünk a társaságnál, hogy mikorra állítják vissza az eredeti állapotokat, és azt is megkérdeztük, csökkent-e az utasok száma Dunaszerdahely és Komárom között a korlátozások miatt. E-mailben feltett kérdéseinkre azonban nem kaptunk választ.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?