Haščák vallomásával folytatódik a tárgyalás

Jaroslav Haščák
Bazin |

Norbert Bödör után Jaroslav Haščák, a Penta pénzügyi csoport társtulajdonosának kihallgatásával folytatódik a tárgyalás negyedik napja.

Haščák elmondása szerint 1998 óta ismeri Marián Kočnert, de intenzívebben 2015 óta tartották a kapcsolatot, amikor is Kočner a Privat bank ügyfelévé vált.

Emlékeztet korábbi vallomására, mely szerint az utóbbi időben nyolcszor találkozott és beszélt Kočnerrel, akivel SMS-ben, a whatsapp és Threema applikáción keresztül, illetve feltételezhetően e-mailben is kommunikált.

Haščák az előzetes kihallgatáson arról is beszélt, hogy az újságíró meggyilkolása előtt egy hónappal Kočner vulgáris stílusban írt neki arról, hogy valakinek az eltávolításán dolgozik. Haščák szavai szerint a Gorilla-ügyet korábban vizsgáló Lukáš Kyselica volt nyomozóról beszélt, valamint arról, hogy a nyomozót le kell venni a Sylvia Volzová meggyilkolásának előkészítésével kapcsolatos ügyről. Az ügyben Pavol Ruskót, a Markíza televízió volt igazgatóját vádolják.

Túl kritikus cikkek

Haščák szerint Marián Kočner megpróbált visszaélni azzal, hogy ismeri őt, és többször érdeklődött egy-egy cikk után. Említést tett továbbá egy esetről, amely során a Plus 7 dní lapban egy kép jelent meg Kočner házáról, aki akkor azt nehezményezte, hogy a rablók így tudomást vehetnek lakhelyéről. Egy további esetet is említett, amikor Kočner szerint túl kritikus cikkek jelentek meg róla a Trend hasábjain, ekkor kérte, hogy a főszerkesztőkön keresztül hasson a szerkesztőkre, és legyenek kíméletesebbek őt illetően.

Ismerte Kuciak munkáját

Haščák vallomásában arról is beszélt, hogy Kočner miatt kezdett felfigyelni Ján Kuciak munkájára, aki az Aktuality.sk újságírójaként többször is foglalkozott Kočner ügyeivel. Haščák rendkívül pontos és precíz munkaként emlékszik vissza Kuciak cikkeire, aki remekül bánt a nyilvános adatokkal, és bravúrosan tudta őket kontextusba helyezni.

Tágabb ismeretségi kör

Haščák a kérdésre, ismeri-e a Bödört, úgy felelt, hogy mind Kočner, mind pedig Bödör a tágabb ismeretségi körébe tartozik, akikkel nem beszél meg intim dolgokat.

Elmondása szerint Trnkával is csak egyszer-kétszer találkozott, például Kočner 50. születésnapján, illetve a főügyészi kinevezettségét követően.

Az Új Szó kiadója a Penta tulajdonában lévő DUEL-PRESS, s.r.o.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?