Fürdőszoba – trendek, újdonságok

fürdőszoba

Hallott már a törölközőt helyettesítő innovatív testszárítóról? Esetleg az applikációból vezérelhető okos WC-ről? A gyerekjacuzziról?

Ma már olyan fürdőszoba-enteriőröket, álomcsempéket, fürdőszobai kütyüket lehet találni – és aki teheti, az meg is veheti –, hogy csak kapkodja az ember a fejét. Aki most készül átalakítani fürdőszobáját, vagy új építésű házába, lakásába tervez „vizesszalont”, annak érdemes lenne átruccannia ma vagy holnap a budapesti Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra, vagy legalábbis átböngészni oldalunkon azokat a megoldásokat, amelyeket otthon hasznosíthat.

Nem túlzás azt állítani, hogy Szlovákia a kis fürdőszobák hazája. Panelek, lakótelepek, sőt új építésű lakóparkok lakásainál is sokszor a fürdő méretét csökkentik, hogy a szobák tágasabbak lehessenek. Ugyanakkor jó tudni, hogy még egy nagyon kicsi fürdőszobában sem kell nyomasztó hatást éreznünk, mert egy jól berendezett fürdőszoba minden négyzetcentimétert hasznossá tesz.

A fürdőszobadivatban hódít a fekete-fehér, az örök klasszikus, amely egyszerre kölcsönöz a fürdőszobának eleganciát és harmóniát. De megjelennek a hamuszürke árnyalatai is. Újdonságnak számít a matt fekete csaptelepek és bútorkiegészítők, fémkeretes állványok előretörése. A keret nélküli üvegfalak  már több mint egy évtizede népszerűek, az ipari stílus megjelenésével együtt  viszont megjelent egy másik megoldás is: az osztott üveges zuhanyzó, fekete kerettel. Ipari mivolta ellenére igazán elegáns, tehát más stílussal is szépen kombinálható.

Galéria

Ha vizes felületekről beszélünk, ma már nyugodtan túlléphetünk a csempe adta kereteken. Ráadásul úgy, hogy még a markáns stílusjegyekről sem kell lemondanunk, ha például az indusztriális  hangulatot szeretnénk megidézni, akár a fürdőszobában, akár magában az épített zuhanyzóban is bátran alkalmazhatjuk ehhez a speciális, 100 százalékban vízálló festékeket.

A kompakt, okos megoldások az élet minden területén megjelennek, így a fürdőszobában is. Gondolta volna, hogy egy mozdulattal „csinálhatunk” stílusos padból WC-t és bidét, amely ráadásul tárolófiókként is funkcionál? Ha már annyi minden modernizált, gépesített, automatizált a világban, akkor miért pont a fürdés, zuhanyzás utáni szárítkozás ne lenne az? Sokak számára a legkevésbé kedvelt pillanat a kilépés a zuhanyból, a fürdőkádból, majd a törölközés. Ezen segít a testszárító gép, amelynek egyik előnye, hogy akár a zuhanykabinba is telepíthető, vagyis így rögtön tusolás után megszáríthatjuk magunkat anélkül, hogy el kellene hagynunk a kabint. A modern fürdőszobabútorok is széles variációs lehetőséget biztosítanak a felhasználók számára. A bútorokat modulárisan tervezik, ennélfogva a szekrények tetszés szerint kombinálhatók.

Összeállításunkban megnézhetik, milyen lehet álmaik fürdőszobája.

(homeinfo, ug)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?