Mamojka: Senki sem járt nálam, és nem is befolyásolt senki

Mojmír Mamojka
Pozsony |

Senki sem járt nálam, és nem is befolyásolt senki – nyilatkozta Mojmír Mamojka alkotmánybíró. Így reagált arra, amit Peter Tóth, a Szlovák Információs Szolgálat egykori tagja vallott szerdán a Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS) a Ján Kuciak újságíró meggyilkolásával kapcsolatos tárgyaláson.

Tóth azt mondta, Marián Kočner Mamojkától és Dušan Kováčiktól próbált segítséget kérni, hogy a vizsgálati fogságból kiszabadulhasson.

„Ezt visszautasítom, képtelenség ez az egész. Egy ilyen emberben nem lehet megbízni, nem lehet hinni neki” – mondta Mamojka. Kijelentette, hogy senki sem járt nála, és senki sem befolyásolta.

„Soha nem találkoztam vele. Képtelenség ez az egész, és mindent elárul az ügyről az, hogy hogyan döntött végül az Alkotmánybíróság”

– nyilatkozta az alkotmánybíró.

Tóth azt állítja, Marián Kočner Dušan Kováčik különleges ügyésztől és Mojmír Mamojka alkotmánybírótól próbált segítséget kérni, hogy kiszabadulhasson a vizsgálati fogságból. Ezt olyan úton szerette volna elérni, amelyben Robert Fico (Smer) volt miniszterelnök is érintett – mondta Peter Tóth a Ján Kuciak újságíró meggyilkolásával kapcsolatos tárgyaláson, a Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS).

Tóth azt állítja, hogy Kočner üzeneteket küldözgetett a börtönből, így próbált segítséget kérni. Az üzenetekben utalt Robert Fico (Smer) volt miniszterelnökre is. Kočner egyik üzenetében azt kérte, Fico hasson oda, hogy Mamojka tegyen lépéseket azért, hogy kiengedjék a vizsgálati fogságból. Tóth azt állítja, 2018 nyarán járt Mamojkánál, és magával vitte az Alkotmánybíróságához benyújtott beadvány másolatát is.

„Azt mondtam neki, hogy Kočner üdvözletét küldi, hogy panaszt nyújtott be, és azt kérdezi, tudna-e tenni valamit ebben az ügyben. Ő még egyszer rákérdezett, hogy benyújtották-e a beadványt. Majd azt mondta, rendben van. Ez minden”

– mondta Tóth. Azt nem tudta megmondani, hogy volt-e pénz a borítékban, amelyet Mamojkának átadott. Azt állította, Kočner barátjának nevezte az alkotmánybírót.

Marián Kočnert, Alena Zsuzsovát, Szabó Tamást és Miroslav Marčekot gyanúsítják Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásával. Kočner az ügyészség szerint bosszúból rendelte el Kuciak meggyilkolását a gazdasági bűncselekményeiről szóló cikkei miatt. Tóth titkos tanú volt az eljárás kezdetén, később azonban nyilvánosan Kočner ellen vallott a televíziós váltók meghamisítása ügyében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?