Stallone, a képzőművész

dd
New York |

A Rocky- és Rambo-filmek sztárjaként megismert színész, Sylvester Stallone festményeiből nyílik kiállítás tavasszal Manhattan fontos művészeti negyedében, a SoHo-ban található Georges Bergès Gallery-ben.

A szakmai berkekben jelentősnek számító galéria vezetője, Georges Bergès szerint Stallone már jóval azelőtt vizuális művész volt, mint hogy színésszé vált volna. Főleg korai figurális műveit, illetve az utóbbi évtizedben készült, harsány színekkel operáló absztrakt munkáit tartja rendkívül értékeseknek. 

Az ötven év festményeiből készülő tárlat nem titkolt célja, hogy megteremtse a képzőművész Stallonénak azt a szakmai figyelmet, amelyet a galéria vezetője szerint megérdemel.

A most 73 éves filmsztár festményeit bemutató honlap, a stalloneart.com  tanúsága szerint maga Stallone is sokkal inkább festőnek tartja magát, mint színésznek. Szerinte a festészet jóval személyesebb műfaj, mint a filmezés, amelyben a színész feladatot teljesít, nem saját gondolatait jeleníti meg, hanem mások által megírt karaktert játszik. Amikor Stallone a Rocky című filmre készült 1975-ben, megfestette Rocky Balboa, a boxbajnok figuráját, hogy jobban bele tudja élni magát a rá váró szerepbe – vagyis a kép sokkal előbb született meg, mint maga a film. Stallone „másik énje“ eddig kevésbé volt ismert, képeit csupán néhány jótékonysági árverés kapcsán láthatta a közönség. Néhány filmrajongó gyűjtő ugyan szeretett volna vásárolni a képekből, ám az alkotó kevés festményétől vált meg, mivel úgy érezte, az érdeklődés elsősorban a filmsztárnak szól, nem pedig a festőnek. 

A Retrospective, 50 Years of Art című kiállítást egyébként nemcsak New York-ban láthatja majd a közönség, Berlinben is bemutatják majd a kollekciót, amelynek egyes darabjai 120 000 dollárt is érnek. 

fff
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?