A nagykériek meglepték a mezőnyt Érsekújvárban

nagyker
Érsekújvár |

A latolgatások ezúttal nem igazolódtak be, az esélyesnek kikiáltott III. ligás érsekújvári FKM, amely zsinórban háromszor állhatott a dobogó legmagasabb fokára, most kénytelen volt megelégedni a negyedik hellyel. Az Érsekújvári Területi Labdarúgó-szövetség téli teremtornáját a nagykériek nyerték.

Az alapszakasz mérkőzésein nem születtek meglepetések, az érsekújváriak és a pozbaiak pontveszteség nélkül vették az akadályokat, de a nagykérieknek és a szímőieknek sem okozott különösebb megerőltetést a csoportelsőség megszerzése. Külön kiemelhető, hogy Matúš Predajniansky, a VI. Meva Liga harmadik helyén telelő pozbaiak huszonnyolc esztendős labdarúgója csapata valamennyi csoportbeli összecsapásán és a negyeddöntőben is betalált az ellenfelek kapujába, ám később kiderült, hogy ezzel el is lőtte minden puskaporát. A gólvágók párharcából a szímői Pristač Tamás került ki nyertesen, aki a bajnoki küzdelmek során ősszel hat találattal járult hozzá csapata sikereihez, a focigálán pedig hét alkalommal talált be a kapusok hálójába.

Néhány szurkolónak elállt a lélegzete, hogy az elődöntőben a pozbaiak Zoller Dávid és Marián Sásik vezényletével markánsan elporolták az érsekújváriakat, majd a bronzéremért vívott ütközetet is elbukták az FKM focistái.

„Tavaly már a negyeddöntőben elvéreztünk a csehiek ellen, és most sem voltak nagy terveink. Szerettünk volna minél tovább versenyben maradni, elképzelésünket maximálisan meg is valósítottuk. Komolyan vettük a megmérettetést és örültünk, hogy újra együtt lehetünk. A döntőt az elején egy kicsit elszórakoztuk, majd a pozbaiak 2:1-es előnyét a véghajrában kiegyenlítettük. Óriásit küzdöttünk, és tíz másodperccel a végső bírói sípszó előtt Roman Sendrei fejes gólja eldöntötte az első hely sorsát. Már megkezdtük a tavaszi idényre való felkészülést, pillanatnyilag tizenöt tagú a keretünk. Sajnos Prešinský Dávid komolyabb sérülést szenvedett a tornán, a legjobb góllövőnként jegyzett Roman Sendrei pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt kénytelen hosszabb ideig szüneteltetni a focit. Így mindkettőjüket új játékosokkal kell pótolnunk” – tájékoztatott Bátora Dániel, a tornagyőztes nagykériek csapatkapitánya. 
Tornatények a Hírkosárban.

Érdekes

XVIII. TEREMTORNA AZ ÉRSEKÚJVÁRI TERÜLETI LABDARÚGÓ-SZÖVETSÉG ELNÖKÉNEK SERLEGÉÉRT,

Negyeddöntők: FKM–Čechy 4:0, g.: R. Marík, Šimunek, Barta, M. Marík; V. Kýr–Bánov 2:0, g.: Balog, Száraz György; Pozba–Komoča 1:0, g.: Predajniansky; Zemné–Komjatice 3:0, g.: Pristač 2, Takáč. 

Elődöntő: FKM–Pozba 1:3, g.: M. Marík, ill. Zoller 2, Sásik; Zemné–V. Kýr 2:5, g.: Pristač, Dobrý, ill. Lipták 2, Bátora Dániel, Balog, Sendrei. 

Mérkőzés a 3. helyért: FKM–Zemné 0:1, g.: Bobrý. 
Döntő: V. Kýr–Pozba 3:2, g.: Malý, Janík, Sendrei, ill. Zoller 2. 

Díjazottak – legjobb kapus: Urban Krnčan (Pozba), legjobb mezőnyjátékos: Richard Marík (FKM), legjobb góllövő: Pristač Tamás (Zemné). 
A tornagyőztes nagykériek: Tomáš Sládeček, Bátora Dániel, Patrik Malý, Roman Sendrei, Száraz Lukáš Prešinský Dávid, Száraz Márk, Anton Balog, Martin Lipták, Janík Szabolcs, Ján Kugler, Száraz György.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?