Korlátoznák a szerencsejátékokat a Csallóközben, de nem azonnal

Dunaszerdahely
Dunaszerdahely, Somorja, Bős |

Két dunaszerdahelyi járásbeli városban is felmerült a szerencsejátékok korlátozása. A fővárosban újra terítéken van a hazárdjátékok betiltása, a csallóközi önkormányzatok azonban nem terveznek ilyen radikális lépést.

Pozsonyban négy éve több mint 136 ezer lakos követelte aláírásával a hazárdjátékok betiltását a város területén. A képviselő-testület elfogadta az általános érvényű rendeletet, de mivel második nekifutásra sikerült elérni az eredményt, a kerületi bíróság eltörölte a rendeletet. Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere tavaly többször is elmondta, hogy folytatnák a hazárdjátékok elleni harcot. Galántáról egy sikeres petíció után száműzték a kaszinókat. Hogyan viszonyulnak az ügyhöz a csallóközi önkormányzatok?

Üzletközpontban kaszinó

Négy önkormányzatot kerestünk fel a kérdéseinkkel, Somorján, Dunaszerdahelyen és Bősön összesen közel 60 helyen lehet szerencse-, vagy hazárdjátékokat játszani, Nagymegyerről nem kaptunk tájékoztatást. A városokban épülő új bevásárlóközpontokban a drogéria, a kisállat-kereskedés, illetve a ruhabolt mellett egy-egy kaszinó is megbújik.

Somorján korlátoznák

Somorján idén több mint 42 ezer euró bevételt hozott a városnak a 19, különböző lehetőségeket kínáló játékterem, vagy fogadóiroda. Miroslava Hargašová, a városi hivatal vál-lalkozási, lakásügyi és idegenforgalmi szakosztályának vezetője elmondta, hogy idén négy ilyen egység megszűnt. A város vezetése már foglalkozott a szerencsejátékok korlátozásával.

„Előkészítettek egy általános érvényű rendeletet, amellyel részben korlátoznák a hazárdjátékokat a város területénˮ

– közölte Hargašová.

Az új ingatlanberuházásoknál azonban egyelőre nem merült fel, hogy kizárják, egy újabb kaszinó épüljön a város területén.

Dunaszerdahelyen komoly bevételt jelent

„34 kaszinó, 338 automata – nyerőgép vagy videóterminál van a városban, és 18 cégnek van engedélyeˮ – nyilatkozta Bubniak Júlia, a városi hivatal vezetője. Idén november végéig közel 50 ezer euró bevételre tett szert a város a hazárdjátékokból. Az elmúlt években többször módosult a szerencsejátékokra vonatkozó szabályozás az országban, ezt Dunaszerdahelyen is érzik.

„Az utóbbi évek törvényi változásai következtében közel negyedére csökkent az önkormányzat bevétele. A pénzügyi bizottság foglalkozott a témával, és a bizottsági határozat alapján  az illetékes szakosztály kimutatást készít az érvényes licencek időtartamárólˮ

– folytatta a hivatalvezető.

Kis város, kevés automata

Bősön négy játékterem van, azt, hogy mennyi játékgépet üzemeltetnek, nem tudni. „Ezt nem tünteti fel a kérvényezőˮ – tájékoztat Varga Éva hivatalvezető. A legkisebb csallóközi városnak november végéig 8500 euró folyt be a hazárdjátékokból. A hivatalvezető szerint egyelőre nem merült fel, hogy korlátozzák a szerencsejátékot, de az új beruházásoknál odafigyelnek arra, hogy az adott területen ne nyissanak játéktermet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?