Már négy győztes volt a somorjai sportgálán

Suja Tímea

Változnak az idők, változnak a sportgálák. Somorján 2019 legjobb sportolóit is más forgatókönyv szerint díjazták, mint a korábbi években az előzőeket. Már nemcsak egy győztes volt, hanem négy, s közben az ankétba be nem sorolható somorjai sportemberek is reflektorfénybe kerültek. 
 

Az elsők élményei az eredményhirdetés után.

Bronzérmes csapatsiker

Suja Tímea, a női kosárlabdacsapat másodedzője, játékosa, sok hasonló díjazás részese. Az extraligában bronzérmes együttes nevében kislányával együtt vette át a díjat. „Nagyon jó érzés volt idei harmadik helyünk megszerzése, hiszen erős mezőnyben végeztünk a dobogón. Nagyon fiatal csapatból indultunk, szezon közben formálódott a társaság, s lett éremre érett – pillant vissza az év sikerére. – Játékosként és edzőként is többet tettem hozzá a sikerhez, mint 2012-ben, amikor szintén bronzérmesek voltunk, ezért mélyebb nyomokat hagyott bennem. Nem volt semmilyen nyomás a klub, az edző felől, mi, csajok döntöttük el magunkban, hogy mire vágyunk, s ezt sikerült is elérnünk. Ezért tényleg örültem neki. Somorján nagyon szeretek játszani, kiváló a közönség, nagyon jó, segítő emberek vesznek minket körül, akkor is velünk vannak, ha nem megy a játék. Övéké is az általunk kiharcolt bronzérem, mert buzdításuk szárnyakat adott nekünk. Az új évadban újra fiatalokkal dolgozunk, csak jöttek újak közénk, s eltartott, míg összeállt a csapat, decemberben már voltak ennek nyomai. Ismét reálisnak tartom a harmadik helyet, és kis csodával akár javíthatunk is rajta. Szeretem a kosárlabdát, s amíg hozzá tudok tenni a csapat játékához, folytatni fogom.”
 

Ladič Gabriella

Ladič Gabriella húszéves kenuslány, már a felnőttek között is versenyez, korosztálya (20 éven aluliak) legjobbja lett Somorján. Futótűzként terjedt a hír a nézőtéren, hogy sikeres feltörése ellenére nem kívánja folytatni az élsportot. A fiatal lány erről szűkszavúan beszélt. „Egyelőre nem tudom, mi lesz, idővel kialakul. A részleteket nem akarom a sajtón keresztül tálalni. Arra sem tudok válaszolni, hogy 2020-ban is látnak-e még a versenyeken – mondta érdeklődésemre, 2019-ről viszont örömmel beszélt. – Ott voltam az U23-as Eb-n, az Európai Játékokon és a felnőttek között is a világbajnokságon. Minden csúcsversenyen egyesben döntőbe vagy annak közelébe kerültem, az U23-asok között pedig mind kétszáz méteren, mind ötszázon ezüstérmes lettem. Annak nagyon örülök, hogy az U23-asok közül milyen eredményeket hoztam, ugyanakkor a többi két világversenyen elért helyezéseim is örömmel töltöttek el. Mivel mindegyik verseny más, eltérőek az ellenfelek, nem tudom egyik helyezésemet sem a többi elé helyezni. Mind a három helytállásomnak nagyon örültem. Tavaly még egyetlen ankét volt, s abban én győztem, az idei ismétlést is nagyra becsülöm, s bár világversenyeken indulok, jó érzés az, hogy otthon, Somorján is tudnak rólam, szavaznak rám. Itt lakom, itt nevelkedtem, és hálás vagyok azért, hogy a városban tisztelnek, támogatnak.”
 

Sidó Bianka

Nem hivatalos vb-t nyert

Sidó Bianka a fiatalabb diákok (15 éves korig) legjobbja lett 2019-ben. Kajakos lány, aki egyesben, párosban és már négyesben is versenyzett. „Bátyám kenus, de már a visszavonulásnál tart. Én beleraktam az évbe, amit csak lehetett, eredményeim elégnek bizonyultak az első helyre. Legnagyobb sikeremnek az olimpiai reménységek versenyén egyesben ötszáz méteren elért első helyemet tartom. Ennek azért nagy az értéke, mert voltaképpen a nem hivatalos világbajnokságról van szó – mondja a tinilány. – Idén mentem négyesben és kettesben is a világbajnokságon, de a legjobb a kajak egyesben, mert ott magam ülök a hajóban, magamért hajtok, ezt jobban szeretem. A téli felkészülést szeretném megnyomni, ahogy csak lehet, hogy 2020-ban is kijussak az Eb-re és a vb-re. Egyesben vagy kettesben.”
 

Méry Tamás

Az első közönségdíjas

Először volt közönségdíj a somorjai ankéton. Ezrek szavaztak az interneten, és a legtöbb szavazatot Méry Tamás, az STK felnőttcsapatának 18 éves csallóközcsütörtöki labdarúgója kapta. 

„Kiskorom óta Somorjára jártam iskolába, tagja voltam az STK utánpótláscsapatainak, és most is Somorján tanulok – árulja el magáról a somorjai Madách Imre Gimnázium negyedikese. – Nagyon sok barátom, ismerősöm megosztott, s ezért nekik is köszönhetem ezt a sikert, akárcsak a családtagoknak, csapattársaimnak. Ez a fiatalok összefogásának is tekinthető, de meglepett, hogy idősebb barátaim is rám szavaztak. Sajnos, még nem tartok ott, hogy az utcán is felismernének Somorján, de szeretnék odáig eljutni. Nagyon izgultam, mikor fel kellett menni a színpadra, de mikor már felértem, minden rendben volt, Ez olyan érzés, mint mikor a pályára lépek, de utána eltűnik az izgalom. Nagyon örültem a díjnak, nagyra becsülöm. Legnagyobb sikeremnek 2019-ben azt tartom, hogy kaptam játékperceket a II. ligás felnőttcsapatban, hogy többet játszhattam a második fél évben, mint korábban. Köszönet a klubnak, úgy tekintek rá, mint a hazai egyesületemre, sokat segítettek, mikor már fiatalabb voltam, de csapatársaimnak, a menedzseremnek és családtagoknak is köszönet a támogatásért. Örülök eddigi somorjai helytállásomnak, de az a célom, hogy a kezdőcsapatba is bekerüljek. Nem minden meccsen ment jól a játék, de az év végül is úgy sikerült, ahogy elterveztem.”

Érdekes

Díjazottak

15 éves korig: 1. Sidó Bianka (kajak-kenu), 2. György Bendegúz, 3. Fazekas Árpád (vívás)
20 éves korig: 1. Ladič Gabriella, 2. Seregi Karolina (mindketten kajak-kenu), 3. Szeiler Mátyás (birkózás)
Csapat: 1. a somorjai női kosárlabdacsapat (3. a szlovák bajnokságban)
Közönségdíj: 1. Méry Tamás (labdarúgás)
Más klubokból díjazott somorjaiak: Slama Angelika (kosárlabda, Gdynia), Zalka Csaba, Jakubík Gábor (mindketten kajak-kenu, ŠKP Bratislava), Jankó Csáder Brigitta (fitnesz), Nagy Tamás (kerékpár)
A somorjai x-bionic sphere klubjainak díjazottjai: az U13-as vízilabdacsapat (szlovák bajnok), Vonyik András (úszó (bajnok az idősebb diákok között), Michelle Podkonická (szertorna, bajnok a legfiatalabb diákok között)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?