Zöld gázolaj – támogatás 2,2 ezer gazdának

Az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) jelezte, hogy a zöld gázolajjal kapcsolatos támogatásból 2213 gazda kap dotációt. A termelők között nem egészen 24 milliót, egészen pontosan 23 971 976,88 eurót osztanak szét.

Az állattenyésztés fellendítésére igényelt támogatás értéke együttesen 19 466 572,45 euró. Az állattenyésztésen belül a baromfitenyésztésre szánják a legtöbb pénzt. A növénytermesztésben 1158 termelő jut támogatáshoz a zöld gázolaj projektből 4 505 404 euró értékben.

Az ország történetében ez volt az első eset, amikor az állami támogatást kizárólag elektronikus formában igényelhették a kérelmezők. „A Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara (SPPK) továbbra is arra ösztönzi a gazdákat, hogy használják ki a zöld gázolaj projektet, amely arról szól, hogy kizárólag azokat az ágazatokat lehessen támogatni, amelyek fellendítésére a leginkább szüksége van Szlovákiának. Mégpedig az állattenyésztést és a speciálisnövény-termesztést” – részletezte lapunknak Jana Holéciová, az SPPK szóvivője. Hatékonyan szükséges támogatni többek között a sertéstenyésztést, ugyanis a korábbi 2,7 milliós állomány a mostani mintegy 600 ezerre zuhant vissza. A továbbiakban a projektből támogatható a szarvasmarha-, a baromfi-, a ló-, a kecske-, valamint a báránytenyésztés. Holéciová hozzáfűzte, hogy az elkövetkező három év folyamán az állam összesen 125 terméket támogat majd, mégpedig 108-at a speciálisnövény-termesztésben, 17-et pedig az állattenyésztésben. A földművelésügyi minisztérium jelezte, hogy a támogatást ez év végéig megkapják a gazdák.

(sb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?