Távozik Szlovákiából az OTP Bank

OTP
Pozsony |

Tavaszig távozik Szlovákiából a magyar OTP Bank, mivel az elmúlt években nem sikerült három százalék fölé emelnie a piaci részesedését az országban.

„Az a tervünk, hogy minden országban, amelyben jelen vagyunk, növeljük a piaci részesedésünket”

– közölte Csányi Sándor, az OTP igazgatótanácsának elnöke a szlovéniai sajtótájékoztatóján.       

A magyar bankcsoport tavaly átvette a francia Société Générale csoporthoz tartozó szlovén SKB Bankot, és ezen keresztül akar tovább terjeszkedni Szlovéniában.

Az SKB Bank 2018-ban a negyedik legnagyobb bank volt az országban, 8 százalékos piaci részesedéssel. A bank 2019. december közepétől tartozik az OTP-hez.

Mint Csányi elmondta: abban bíznak, hogy közepes időn belül sikerül 25-30 százalékra növelni a piaci részesedésüket Szlovéniában, hogy hatékonyabban működhessen a vállalat. Ez több, mint a legnagyobb szlovén bank, az NLB jelenlegi részesedése az országban, amely 23 százalékot tesz ki.

Csányi hozzátette: az OTP, amely eddig 12 európai országban van jelen, további országokban is terjeszkedni akar – talán még Európán kívül is, például Ázsiában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?