5 tipp farsangra

ds

Épp hogy véget ért a karácsony, a szilveszter, a vízkereszt, máris itt a farsang. Idén jó hosszú lesz, egészen február 25-ig tart, így bőven jut idő az alábbi tanácsok megszívlelésére.

1. Szervezzünk bált!

Ha már most elkezdjük, február végéig akár össze is hozhatunk egy jó kis bált – akár álarcosat, mint régen az óvodai volt. De ha nincs hozzá kedvünk vagy tehetségünk, akkor csak hívjuk át a barátainkat, és farsangozzunk együtt. Ha pedig semmi kedvünk a szervezéshez, öltsük fel a csinos ruhát, és billenjünk be egy bálba, amelyet más szervezett helyettünk.

2. Alapítsunk zenekart!

A bálok szervezésében a legnehezebb feladat jó zenekart szerezni, ugyanis nincs sok belőle. Hogy pótoljuk ezt a hiányt, alapítsunk zenekart. Már fél siker, ha tudunk valamilyen hangszeren játszani. Ha nem, akkor még mindig ott az énekhangunk. Akkor sem kell elkeseredni, ha nem szép tiszta. Csak ne énekeljünk hangosan.

3. Süssünk fánkot!

A farsangi hangulathoz már az is elég, ha fánkot sütünk. Hát mikor tegyük ezt, ha nem ilyenkor? Ne csak hagyományos, szalagos fánkot készítsünk, új recepteket is próbáljunk ki. A Vasárnapban jó párat találni. És ne feledjük el megkínálni a kollégáinkat, szomszédainkat.

4. Készítsünk álarcot!

Ki mondta, hogy ez a gyerekek kiváltsága? Valamikor régen a mindennapokban is viseltek álarcot, nem tűnt ki a tömegből, aki azt hordott – vele védték magukat az olyan fertőző betegségektől, mint a pestis, a gazdagabbak pedig díszes-mívessel jelezték rangjukat. No nem mondjuk, hogy ma is járjunk álarcban, de most engedjük szabadjára a fantáziánkat, és készítsünk egyet.

5. Utazzunk el Velencébe!

Ha farsang, ha álarc, akkor velencei karnevál. Bár turistaként egyre nehezebb eljutni a városba, a velencei karnevál olyan élmény, amely örök életre szól. Ugyanakkor jó, ha tudjuk: hatalmas a tömeg, és ez sokaknak zavaró lehet. Ha az előző pontot megfogadva készítettünk magunknak álarcot, Velencében akár feltűnés nélkül is viselhetjük.

A teljes cikk a nyomtatott Vasárnap 2020/2. számában jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?