Elítéltek egy 19 éves lányt, akit megerőszakolt 12 izraeli turista

fr
Ciprus |

A lány visszavonta vallomását, ezt követően vették őrizetbe.

A 19 éves brit lányt 4 hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amiért tavaly nyáron állítólag hamisan állította a rendőröknek, hogy csoportosan megerőszakolták egy ciprusi üdülőhelyen - írja a BBC. A lányt a hatóságok félrevezetése vádjában találták bűnösnek.

Az elítélt 2019 júliusában azért tett feljelentést, mert 12 izraeli turista az akarata ellenére létesített vele szexuális kapcsolatot egy hotelszobában. Később a vallomását visszavonta, ezt követően pedig őrizetbe vették. Büntetését három évre felfüggesztették, és ki kell fizetnie 148 euró perköltséget is a helyi bíróságnak.

Az ügy hatalmas felhoborodást keltett. A 19 éves lány azt állítja, feljelentését

a ciprusi rendőrök nyomására vonta vissza, és a vallomását is miattuk változtatta meg.

Az aktusról felvétel is készült, ami perdöntőnek bizonyult, ám nem a lány javára. A bíróság szerint a felvételen az látható, hogy az események a lány beleegyezésével történtek, az áldozat anyja viszont úgy véli, a felvételen csak annyi látszik, hogy lánya abba egyezett bele, hogy az egyik férfival lefekszik, a többiek később jelentek meg a szobában.

A 19 éves lányt rendkívül megviseli a botrány, az anyja állítása szerint poszttraumás stressztől szenved és napi húsz órákat alszik hiperszomniája miatt, ami szintén a trauma hatására alakult ki nála.

A világon hatalmas felháborodást keltett az ügy, többen bojkottálni próbálják Ciprust, amiért nem nyújtanak kellő segítséget a nemi erőszakot megélt áldozatok számára.

(24)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?