Téli melegrekordot mértek egy norvég városkában

Több mint százéves melegrekord dőlt meg Moszkvában

Januári melegrekordot mértek egy Sunndalsora nevű kisvárosban Norvégia nyugati részén, ahol csütörtökön 19 Celsius-fokot mutatott a hőmérő a Norvég Meteorológiai Intézet szerint.

A korábbi norvég januári melegrekordot 1989-ben jegyezték fel, akkor 17,9 Celsius fokot mértek Tafjord faluban.

Sunndalsora és Tafjord is a skandináv ország More og Romsdal megyéjében fekszik. Sunndalsorát magas hegyek veszik körül, népszerű vidék a bázisugrók számára.

Martin Granerod, a meteorológiai intézet illetékese szerint a különösen enyhe időjárás a hegyek felől érkező meleg főnszélnek köszönhető. Péntekre azonban heves esőket jósolnak, ami lehűlést hoz majd magával.

Sunndalsorához más melegrekord is fűződik: 1998 decemberében 18,3 Celsius fokot mértek a városban, és a legmelegebb februári nap is ott volt 18,9 fokkal 1990-ben.

Norvégiában országszerte enyhe a tél. Csütörtökön ugyancsak a More og Romsdal megyei Andalsnesben egy rövid ideig 18,6 Celsius-fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála, ezt a csúcsot döntötte meg később a sunndalsorai 19 fokos meleg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?