Volko: Az orvosoknak köszönhetem az Eb-aranyat

volko

Ján Volko remek évet zárt, a sprinter aranyérmet szerzett májusban, a glasgow-i fedett pályás Európa-bajnokságon 60 méteren, de a sérülésekkel is meggyűlt a baja. A 23 éves sportoló a negyedik helyen zárt a 2019-es Év sportolója-szavazáson.

Milyen érzés az ország legjobb sportolói között szerepelni?

Nagyon becsülöm ezt az eredményt, egy sportolónak mindig különleges élmény, ha beválogatják a legjobb tízbe. Fontos azonban hangsúlyoznom, hogy nemcsak az én érdemem a siker, egy egész csapatnyi ember áll mögöttem, akik nélkül nem lennék itt. Ez a siker egyben az övék is.

Márciusban úgy utazott el a glasgow-i kontinensviadalra, hogy még nem volt százszázalékos állapotban, ennek ellenére bravúrosan szerepelt. Hogyan sikerült ez?

2019-ben kétszer is megsérültem, ráadásul először kifejezetten rosszkor, a glasgow-i fedett pályás Európa-bajnokság előtt szenvedtem izomsérülést. Mentálisan nehéz időszak következett, csakis a felépülésre kellett koncentrálnom. Több nehéz pillanatot is megéltem ekkor, de az orvosom, Marek Vaňo hathatós segítségével rendbe jöttem, és tudjuk, hogy végződött a dolog: aranyérmet szereztem 60 méteren, ami valami egészen elképesztő érzés volt.

Az év utolsó részében is sérüléssel bajlódott. Hogyan élte meg ezt időszakot?

Sajnos egy olyan makacs sérülés miatt kényszerültem újra pihenőre, amiből nem lehetett az egyik pillanatról a másikra felépülni. Egy sportolónak ilyenkor rengeteget jelent, hogy jó szakemberek ügyeljenek a gyógyulására, és óriási szerencsére nekem több olyan ember volt a közvetlen környezetemben, aki rengeteget segített és akiknek nem tudok eléggé hálás lenni a munkájukért. Nem vitás, hogy nélkülük nemhogy aranyat nem nyertem volna, de el sem jutottam volna Glasgow-ba. Már vége a rehabilitációmnak, és már egy összpontosításon is részt vettem, szerencsére egészségi gondok nélkül. Úgy érzem, teljesen egészséges vagyok, és készen állok arra, hogy jövőre újabb szép eredményeket érjek el.

Hogyan készül a 2020-as évre, milyen célokat, álmokat tűzött ki maga elé?

A december különleges időszak, a sportolók is hajlamosak néha kicsit lazábban venni a dolgokat, nekem is lecsúszik egy-egy sütemény ilyenkor, de az új évben máris teljes erővel elkezdem a felkészülést. Az idei szezonnal az aranyérem ellenére sem voltam teljesen elégedett, hiszen nem sikerült elég jó időt futnom a katari világbajnokságon való részvételhez. Most már alig várom az olimpiai évet, természetesen a legfőbb célom a jó szereplés a márciusi fedett pályás világbajnokságon, és az olimpiai kvóta megszerzése, ezt abszolút prioritásként kezelem. Emellett az is rendkívül fontos, hogy egészséges legyek, ez egy ilyen év után különösen fontos számomra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?