Futással búcsúztatják az óévet Nagymegyeren

futás
Nagymegyer |

Vasárnap, december 29-én immár tizenegyedik alkalommal zajlik a futók és kocogók hagyományos óévbúcsúztatója Nagymegyeren. 
 

„Az előző tíz alkalommal Molnár László szervezte, de idén egészségi állapotára való tekintettel átadta nekünk a váltóbotot. Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy idén mi szervezhetjük. Azon dolgozunk, hogy a színvonal legalább olyan magas legyen, mint az elmúlt évtizedben” – nyilatkozta lapunknak Vörös Róbert, a nagymegyeri futóklub elnöke. 


Megtudtuk, a szervezőbizottság munkáját a városi önkormányzat és a Thermal Corvinus támogatja. A tavalyi kiíráshoz hasonlóan ezúttal is örömfutás zajlik a termálfürdőjéről nevezetes csallóközi városban. A helyszín változatlan, a résztvevők a messze földön híres Corvinus termálfürdő előtti parkban róják a köröket. Egy kör hossza egy kilométer, s a fordulónál Mátyás király fáját kerülik meg a sportos óévbúcsúztató résztvevői. A felnőttek felkészülésük függvényében 1, 2, 3, 4 vagy 5 kilométert teljesíthetnek. A gyerekek pedig 150 vagy 300 métert futnak. Nevezni fél tíztől a termálfürdőben lehet, a nevezés ingyenes. 


„Háromszáz résztvevőre számítunk. A világhálón eddig százötvenen regisztráltak, a legtöbben az egy, illetve az öt kilométeres távot választották. A rendezvény az apróságok megmérettetésével délelőtt fél tizenegykor kezdődik, fél órával később a felnőttek közös rajtjára kerül sor. Minden résztvevőt emlékéremmel jutalmazunk, a futók és kocogók a rendezvény napján ingyenesen használhatják a termálfürdő létesítményeit” – sorolta a részleteket Vörös Róbert. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?