Egységes ebadót vezetnek be

kutya
Érsekújvár |

Január 1-től módosítják az ebadót a járási székhely területén, erről is döntött a legutóbbi önkormányzati ülésen a képviselő-testület. Az ülésre beterjesztett anyagban az áll, hogy Érsekújvárban 2775 kutyát tartanak nyilván, ebből 687 négylábút lakásban tartanak a tulajdonosaik.

A városban 1730 olyan ebet tartanak nyilván, melyek családi, vagy hétvégi házak udvarain élnek, és 358 olyan kutya van, melyeknek a tulajdonosai egészségkárosult lakosok. Jövő évtől egységesen húsz euró ebadót fizetnek az érsekújvári állattartók. Eddig azok, akik családi ház udvarán tartották az állatokat évi 10 eurót fizettek, a lakásokban tartott kutyák tulajdonosaitól évi 40 eurót kértek. Az indoklásban az áll, hogy néhány kutya gazdája a jelentős adókülönbözet miatt nemegyszer megtévesztette a városi hivatal dolgozóit. Azt állították egyesek, hogy a kutyájuk házőrzőként szolgál, a szülőknél van kint az udvaron. Az ellenőrzések során azonban kiderült, hogy az állat egész nap a lakótelepi házban ugat, ölebként tartják, nincs annak a családi háznak az udvarán, ahová eredetileg bejelentették. Ebadót hat hónaposnál idősebb kutya után köteles fizetni az állattartó. A súlyosan egészségkárosult gazdikat felmentik az ebadó fizetése alól, ha egy kutyájuk van. A létminimumnál alacsonyabb bevételből élők, a 62 évnél idősebb és egyedül élő lakosok is csak évi 10 eurót kötelesek fizetni, ha egy kutyájuk van.

Érsekújvárban a Feketefülecske Polgári Társulás működteti a városi kutyamenhelyet. A testület úgy döntött, hogy azok az állattartók, akik a menhelyről fogadnak be kutyát, a jövő évtől érvényes ebadónak csak a felét kötelesek befizetni.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?