Itt a kiárusítások időszaka

vasarlas
Pozsony |

Az üzletek és az internetes áruházak is hatalmas árleszállításokkal próbálják vonzóvá tenni a nyakukon maradt termékeket. A nemzetközi fekete péntek (Black Friday) után a karácsonyt követő kedvezmények szintén sok ember számára lehetnek kedvezőek, a szakember azonban türelemre int.

Az ünnepi zárvatartás után ma újból kinyitnak az üzletek az országban. A legtöbb helyen azonban a megszokottól eltérően, nagyarányú leértékelt áruval próbálják becsalogatni a vásárlókat. A 30 vagy 40 százalékos árleszállítások jelenleg teljesen szokványosak, de vannak boltok, ahol akár 70%-os kedvezménnyel vásárolhatjuk meg azokat a termékeket, amelyekért az ünnepek előtt még jóval többet fizettük volna, mint jelenleg. 

A pozsonyi nagyobb bevásárlóközpontok több üzlete is hirdeti, hogy a karácsonyi ünnepek után akciós termékek tömkelegével nyitnak ki újra. A cipőket forgalmazó CCC 70%-ig kínál kedvezményt több mint 100 termékére a készlet erejéig, míg a Baťa internetes vásárlás esetén máig kínál kínál 20%-kal olcsóbban néhány kiválasztott terméket. A ruházati árucikkeket árusító H&M és Terranova szintén 20 és 60 százalék közötti árleszállítással nyit ki újra az ünnepek után.

A Nay elektronikai cikkeket kínáló szaküzletében mától január 6-ig találhatunk néhány kedvezményes terméket, az alza.sk internetes áruházból pedig január 19-ig válogathatunk az akciós termékek közül, amelyeket legtöbb 60%-os árleszállítással kínálnak. Az Yves Rocher márkabolt kozmetikai termékeihez pedig fél áron juthatunk hozzá a karácsony utáni időszakban.

Zsupcsan Zoltán pénzügyi szakértő szerint azonban érdemesebb januárra hagyni a bevásárlást. „Kimutatható, hogy ha új évre hagyjuk a vásárlást, 20–30%-ot is megtakaríthatunk egy terméken. A gyártók szintén készülnek a karácsonyra, mert tisztában vannak vele, hogy ilyenkor kevésbé foglalkoztatnak minket az árak, mint az év többi időszakában – nyilatkozta lapunknak a szakember. – Az igazi árcsökkentés azonban nem rögtön karácsony után következik be, hiszen senkinek sem hiányzik a sok elégedetlen friss vásárló, aki átverve érezné magát. A nagy leárazások, a raktárak kiürítése igazán január második hetétől kezdődik, és február első hetéig tart. Ha jól akarunk időzíteni és igazán jó vételt akarunk találni, akkor várjunk még egy kicsit.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?