Csóka Zsófia: Antiperisztaltika

kk

Belső mozgások után kúszik fel egészen a garatig. A hányinger felébreszti.  Megpróbál bal felére feküdni, mert az, úgy hallotta, segít, de most még az se. Reméli, ma sikerül.

A hányinger nála tényleg csak inger volt, a tíz esetből kétszer se hányt, csak órákig remegett és hajlongva ásítozott. Ott van a torkában, de nem tudja kiköpni. Kikászálódik az ágyból és rutinosan beveri a fejét a polcba. Az a polc, aminek olyan szerencsétlenül mérték ki a helyét, amikor még nem találták ki, hol lesz az ágy. És, hogy ő a másik felén az ágynak nem fog aludni, mert az ott Péteré. Nem is Péteré, az ágy másik fele megszemélyesíti magát Pétert.  Ott péternyom van, péterszag, péterhajszál.

 A hányinger felerősödik. Elindul a mosdó felé. Régebben szokott kivagdosni random szavakat újságokból és a „valaha volt naplemente vagy” a kedvenc összetákolt mondata. Öklendezni kezd. Semmi se jön, csak könny.

 Lili hangját hallja a bejárati ajtó felől. Kitartóan ugat valamire, de egyre halkabb és halkabb, végül szinte néma nyüszítésbe torkollik. A torok és a garat ugyanaz. Lilinek nevezte el a kutyát, ha már egyszer a valódi Lili meghalt. Halál-e az, amikor valaki megszűnik születése előtt?

Sminkelkenődés, izzadság és könnyek miatt, sűrű nyál, az antiperisztaltikus mozgás azonban félúton megáll. Ez egy természetellenes mozgás, amikor a szervezet nem tudja megemészteni a táplálékot, és visszajuttatja a szájüregbe. A távolság a külvilág és a meg nem emésztett dolgok között.

 Péter Lili után már nem volt ott, és hiába volt álmai férfija, ha nem képes. Ez most nem alkohol miatt, hanem a paprikakrém. A paprikakrém. Ami megbújik a vaj és a sajt között, beleolvad a kenyérbe. A paprikakrémtől mindig hányni kell, de nem képes.

Leül és remeg és fázik és ásít és próbál másra gondolni. Eszébe jutott, hogy anyukája szerint, ha sokszor vannak gyomorbántalmai, akkor nem tud megemészteni valamit az életében. Amikor megtudta, hogy a halott gyerekeket is meg kell szülni. Amikor három napig nem szólalt meg és az első mondata az volt, hogy de nem lehetek meddő, a kurva életbe.

Hörög és köpdös és gyomorsav. Hogy még csak tizenkilenc és meg akarta tartani. Hogy ha valami, hát az egyetem tényleg elszakította volna őket egymástól. Hogy az mindenkit elszakít mindenkitől. Hogy már nem kell belélegeznie a szex utáni bágyadt óvszerszagot meg a kínos csendet. Hogy milyen érzés lehet körömerősítő olajat nyelni.

Köpködés. A három nap utáni egy mondat után, ahogy Péter szó nélkül kidobta.

A halott gyerekeket a kukába teszik.

Könnyek és gyomorsav és begörnyedt és hogy nem neki találták ki a gyerekvállalást meg a naplementét meg a férfiakat meg a hányást a megemésztést a világot az egyetemet Budapestet a barátokat a paprikakrémet a húsokat a kutyát a kukát a hajgumit.

Hogy hányás után nem jó fogat mosni, csak kiöblíteni a szájat.

Hogy a fogzománc.

Hogy hányás után minden édesebbnek érződik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?