Változik a villamosok menetrendje

Pozsony
Pozsony |

Mától jelentősen átalakul a villamosközlekedés a fővárosban, megváltozik a járatok útvonala és menetrendje. Az új közlekedési rendben már a jövő évre tervezett felújításokkal is számolnak.

Visszatértek a villamosok a felújított károlyfalui sínszakaszra, ezért módosul a menetrend a fővárosban. A tervezett felújítások és a hidegkúti szakaszon folyamatban lévő munkák miatt még vágányzárakkal számolnak a most bemutatott menetrendben, amely jövő szeptemberig marad érvényben.

Az 1-es villamos a főállomás és a Šafárik tér között szállítja az utasokat, a 3-as Récsét köti össze Ligetfaluval. A 4-es Károlyfaluból indulva a központon át Aranyhomokig, a 9-es villamos pedig Ružinov és Károlyfalu között jár. A 7-es villamos útvonala nem változik, és a menetrendje is marad, 8 percenként indul szerelvény az egyes megállókból. Délután a többi járatra 4 percenként lehet felszállni.

Néhány állomást átneveztek, ezért is érdemes az indulás előtt tanulmányozni az útvonalakat, de az egyes állomásokon is kérhetnek útbaigazítást az utasok. A Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) az ígéri, hogy a módosításoknak köszönhetően jelentősen nő a villamosvonalak kapacitása, néhány esetben megduplázódik a befogadóképességük. Kétszer annyi járat közlekedik majd Károlyfalu és a rakpart, illetve a főállomás és a központ között.

Martin Rybanský, a DPB igazgatója rámutatott, hogy a változtatásoknak köszönhetően senkinek nem kell majd a villamosra szaladni, ugyanis perceken belül jön az újabb járat. A károlyfalui szakaszon a metró menetrendjéhez hasonlóan, kétpercenként indítanak szerelvényeket. A menetrend módosítása a Hidegkútra tartó pótlóbuszokat is érinti, ezek is gyakrabban járnak majd.
Tavasszal Récsén is korlátozzák a villamosforgalmat, az új menetrend azonban ekkor is érvényben marad. A tervezett munkálatok miatt nem kell módosítani a villamosok útvonalát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?