Pellegrini veszi át az egészségügyi tárca vezetését

Kalavská Pellegrini

Zuzana Čaputová államfő kedden elfogadta Andrea Kalavská (Smer-SD-jelölt) egészségügy-miniszter lemondását.

A tárca vezetésével Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőt bízta meg.

„Két fő okom volt arra, hogy elfogadjam Kalavská miniszter asszony lemondását. Az első, hogy ha a kormány egyik tagja lemond, akkor az államfőnek nem feladata, hogy a döntése elutasítása által arra kényszerítse őt, hogy a helyén maradjon. A másik ok, amiért elfogadtam a lemondást, az, hogy megértem és elfogadom Kalavská asszony indokait” – magyarázta az államfő.

Az elnök asszony rámutatott, hogy Kalavská nem csupán a status quo-t akarta megőrizni az egészségügyben, hanem megpróbálta azt megújítani is. „Szeretnék ezért köszönetet mondani neki, mert meggyőződésem, hogy ez a törekvése helyes és megalapozott volt” – mondta. Čaputová megjegyezte, hogy nem csupán a kórházreformhoz, hanem egy olyan alapvető dologhoz sem sikerült megszerezni a kellő politikai támogatást, mint a kötelező oltás. „Megértem, hogy Kalavská asszony csalódott” – tette hozzá.

Kalavská december 9-én jelentette be a lemondását, miután a kormány visszavonta a parlament aktuális üléséről a kórházreformot.

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő tudomásul vette az egészségügy-miniszter döntését. Egyúttal köszönetet mondott neki mindazért, amit a tárca az ő irányítása alatt tett az emberekért.

Kalavská 2018. március 22-én vette át Tomáš Drucker helyét a tárca élén. 2016-tól egészségügyi államtitkárként tevékenykedett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?