Európa legszebb karácsonyfái

v

Advent kezdetén a világ nagyvárosai karácsonyfa-állítási lázban égtek. Egymás után kerültek helyükre a monumentális, többtonnás, 20-30 méteres fenyőfák és mérnöki pontossággal megtervezett, pompázatos díszbe öltöztetett, minden képzeletet felülmúló, fényjátékot produkáló műanyag, fa- és fémkonstrukciók.

Földrészünkön a brüsszeli székhelyű European Best Destinations utazási szervezet minden évben kiválasztja a kontinens legszebb karácsonyfáját. A versengés óriási, hatalmas összegek szállnak el a semmibe a vibráló fénysugarakkal, egyszer használatos girlandokkal és más kellékekkel.

Idén a versenyt a litván főváros, Vilnius fája nyerte. Ez hatezer lucfenyőággal borított 27 méteres fémszerkezetet. Az ágakra több mint öt kilométer fénysort erősítettek, ráadásul az ötven méter átmérőjű kompozíció felülnézetből hatalmas, csillogó órára hasonlít, hópehely fogaskerekekkel és 12 kivilágított asztallal, amelyek a számlapon a számokat jelölik. Sakkfigurák, geometriai minták, virágos csúcsdísz – ezernyi apró részlet teszi lenyűgözővé Európa idei legszebb karácsonyfáját, amelyre 82 ország 14 ezer utazója adta szavazatát.

Az említett utazási szervezet Európa legszebb fái közé sorolja még a prágai, strasbourgi, kölni, varsói, bécsi és budapesti karácsonyfát, nem beszélve arról, hogy Bécs és Budapest az Európa legszebb karácsonyi vására címért is versenyben áll egymással; az eredményt néhány napon belül kihirdetik.

Gyönyörködjünk együtt a képekben!

A teljes cikk a nyomtatott Vasárnap 51-52. számában jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?