Nagyon fél a ráktól

Matej Landl

Mindenki tudja róla, hogy hipochonder. Ha valamije megfájdul, Matej Landl rögtön rettegni kezd, hogy rákja van. Ha náthás, vagy valami hasonló baja van, abból nem csinál gondot. Megesett, hogy szakadt Achilles-ínnal is végigjátszotta az előadást, de a daganatos és más súlyos betegségtől pánikszerűen fél.

Amikor első Achilles-sérülését elszenvedte, tudta, hogy maga okozta. Gerincbántalmai miatt nem nagyon tudott mozogni, de barátai elcsalták egy zsúrra, s amikor hajnali kettőkor a DJ kedvenc zenéjét játszotta, hexenschuss ide vagy oda, felugrott, mezítláb kirohant a parkettre, s ugrálni kezdett.
Meg is lett a következménye, szétszakadt az Achillese, azonnal mentőt kellett hívni, vitték Pozsonyba, ahol meg is műtötték. Három hónapig mankóval járt. Másfél évtized után megismétlődött az eset, akkor sportolás közben a jobb lábával történt a baj. Kassán kollégájával együtt két hölgy arra csábította, hogy tollaslabdázzon velük, persze, akkor is bemelegítés nélkül. Akkor hat héttel megúszta, de öt hét elteltével már színpadon állt. Köztudott, hogy a színészek színpadon nem éreznek fájdalmat.

A színész édesapja ismert műkorcsolyázó volt, a fia viszont nem sportolt rendszeresen, de újabban hegyi turisztikára adta a fejét, és a szilvesztert el sem tudja képzelni másképp, mint sítalpon. Nyaranta, amikor a színházban szünet van, Kiszucán a nyaralójában tölti a napokat, s akkor kerékpáron közlekedik, sőt a fizikai munkát sem veti meg. Elvégre a kertben és a ház körül mindent el kell végezni. Ilyenkor napi tíz órát is mozog. A többit pedig felesége, aki egészségügyi nővér, felügyeli, de ő sem ragaszkodik szigorúan az elvekhez, csupán arra ügyel, hogy kevesebb vörös húst és több halat, zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak, s lehetőleg mértékletesen táplálkozzanak. Ő tartja számon a szűrővizsgálatokat is, tudván, hogy a férje hipochonder, és szereti félremagyarázni a jeleket. Ha a vizsgálatok megerősítik abban, hogy nincs semmi veszély, akkor egy ideig nyugalom van. Ha netalán valami fel is merülne, még időben észrevennék.

(urbán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?