Kassa 50 ezer euróval segíti Eperjest

eperjesi robbanás
Kassa |

Kassa képviselő-testülete 50 ezer euró vissza nem térítendő támogatást hagyott jóvá Eperjes lakosainak megsegítésére, akik nehéz helyzetbe kerültek a december 6-i, pénteki gázrobbanás miatt. Az ülés elején a képviselők az eperjesi katasztrófa és a keddi ostravai lövöldözés áldozataira emlékeztek.

Mind a 38 jelen lévő képviselő megszavazta a javaslatot, amelyet Lucia Gurbáľová alpolgármester terjesztett elő. Az önkormányzat 50 ezer euró támogatást szavazott meg a katasztrófa következményeinek enyhítésére. A pénzt 2020 végéig használhatja fel Eperjes önkormányzata áll a dokumentumban.

Nem fogadta el a testület Dominik Karaffa képviselő módosító javaslatát, amely 50 ezer helyett 20 ezer euró támogatás megítélését indítványozta. Karaffa a város pénzügyi helyzetével indokolta a javaslatot.

A képviselők megállapodtak abban is, hogy Kassa transzparens bankszámlát nyit, amelyen a kivételes és rendkívüli helyzetek kezelésére indít gyűjtést. Remélem, soha nem lesz rá szükség mondta Ladislav Strojný, a gyűjtás kezdeményezője.

Pénteken (december 6.) történt gázrobbanás egy 12 szintes panelházban. A tragédia hét emberéletet követelt, egy személy eltűnt. A tűzoltók egész éjjel dolgoztak, a tüzet szombat (december 7.) reggelre sikerült eloltaniuk. Több környező ház lakóinak el kellett hagyniuk otthonukat. Néhányuk szombat délután hazatérhetett.

Eperjes önkormányzata számlaszámot tett közzé, amelyre a segíteni szándékozók pénzt utalhatnak a gázrobbanás kárvallottjainak megsegítésére. A gyűjtéshez Zuzana Čaputová köztársasági elnök is hozzájárult. A számlaszám: SK90 7500 0000 0040 0859 1229, azonosító szám (variabilný symbol): 6122019. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?