Megnyílt a műjégpálya Dunaszerdahelyen

műjégpálya
Dunaszerdahely |

A hétvégén megnyílt a városi műjégpálya a sportcsarnok mellett. Délelőtt a kezdő korcsolyázók és a gyerekek, délután a fiatalok és a felnőttek korcsolyázhatnak a jégen.

Idén néhány nappal korábban nyitott meg a városi jégpálya. Péntek délután az első látogatók ajándékot is kaptak a kedvezményes belépőjegy mellé. A város honlapján olvasható tájékoztatás szerint a tavalyi nyitvatartáshoz hasonlóan idén is délelőtt 10-kor nyit a pálya. Délután kettőig a kisgyerekeket és a kezdő korcsolyázókat várják a jégre. Az egyórás karbantartás után, háromtól este hétig a fiatalok és a felnőttek élvezhetik a téli sportot. Este nyolctól jégkorongozó csapatok bérelhetik ki a jégpályát. Aranyossy Csaba a jégpálya felelőse lapunknak elmondta, már egy hónapja készültek a nyitásra, rendbe tették a gépházat, és a műszereket. A jeget három-négy napig tart előkészíteni.

„Akkor ideális, ha éjszaka fagy. Először le kell hűteni a betont, utána éjjel-nappal öntözzük, rétegesen alakítjuk ki a 3-4 centiméter vastag jeget, ami már korcsolyázható” - magyarázta Aranyossy Csaba.

A déli szél árt a leginkább a jégnek, amelyet legfeljebb 10 fokos hőmérsékletig tudnak fenntartani. Ha ennél melegebb van, akkor megolvad a jég, ilyenkor nem lehet korcsolyázni. Vannak olyan iskolák, amelyek a jégpályán tartják meg a tornaórát, de a legtöbben a karácsonyi szünetben jönnek korcsolyázni. Ilyenkor naponta több mint négyszázan is jegyet váltanak a jégpályára. „Decembertől február végéig tíz-tizenkétezer ember is megfordul a jégen” - folytatta Aranyossy Csaba. A gyerekeknek délelőtt 2, délután 3 euróba kerül a belépőjegy, a felnőttek délelőtt 3, délután 5 euróért vehetik meg a belépőt, dunaszerdahelyi hűségkártyával azonban féláron lehet korcsolyázni.

Aranyossy Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy csak korcsolyában szabad a jégre lépni. „Ha valaki cipőben áll rá a jégre, akkor felviszi a cipőtalpán lévő szennyeződéseket, a csúszkálással pedig megolvasztja a jeget” - magyarázta a kezelő hozzátéve, hogy a kisgyerekek ingyenesen használhatják a stabilitást segítő eszközöket. A szigorú higiéniai előírások miatt azonban korcsolyát bérelni még nem lehet. Néhány éve szociális helyiségeket alakítottak ki a pálya mellett, a berendezés karbantartására évente költenek. Az 58x28 méteres műjégpályát alatt 25 kilométernyi cső hűti. Az időjárástól függően február végéig tarthat nyitva a pálya.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?