Kassa megye 100, Eperjes megye 50 ezer eurót különített el a gázrobbanás utáni segítségnyújtásra

eperjesi robbanás

100 ezer euró vissza nem térítendő támogatást szavazott meg Kassa megye (KSK) hétfőn Eperjesnek a december 6-i, pénteki, Munkácsi (Mukačevská) utcai tragikus gázrobbanás sújtotta lakosok megsegítésére.

Negyvenhét képviselő szavazott a javaslat mellett, senki sem szavazott ellene, és nem is tartózkodott senki. A javaslatot Emil Ďurovčík (Smer-SD) terjesztette elő.

Azt nem konkretizálták, hogy a támogatást milyen forrásból folyósítják. Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke elmondta, valószínűleg a tartalékalapból különítik el az összeget. „A múlt héten beszéltem Eperjes megye elnökével a segítségnyújtás módjáról. A megyei közgyűlés jóváhagyása nélkül is nyújtható ilyen segítség, felkészültünk erre a helyzetre, mindazonáltal örülök, hogy megállapodtunk ebben a képviselőkkel" - mondta Trnka.


 

50 ezer eurót különített el Eperjes megye

50 ezer eurót szán Eperjes megye a pénteki (december 6.), Munkácsi (Mukačevská) utcai gázrobbanás utáni segítségnyújtásra. A javaslatot hétfői ülésükön hagyták jóvá a megyei képviselők.

Az összes jelen lévő képviselő a javaslat mellett szavazott. „Ez a támogatás leggyorsabb és leghatékonyabb formája, az alapítványt már létrehoztuk. Valószínűleg a hét végéig átutalhatjuk a pénzt a segítségre szoruló embereknek ”- mondta Milan Majerský megyeelnök, és hozzátette, az alapítvány vezetői döntenek az összeg elosztásáról. Az ehhez szükséges adatokat a várostól kérik ki. A megyeelnök elmondta, anyagi segítséget elsősorban a Munkácsi utca 7. számú háztömb lakói kapnak.

A megyeelnők elmondta, további gyűjtést is terveznek a robbanás kárvallottjainak megsegítésére. A februári ülésen a költségvetés módosításáról is tárgyal a megye.

Milan Majerský elmondta, 13 embernek volt szüksége szállásra, őket egy középiskolai kollégiumban helyezték el. „Méltóbb körülményeket akarunk teremteni számukra, különösen, mivel közeledik a karácsony. Számos szálloda- és panziótulajdonossal felvelünk a kapcsolatot, akik hajlandók segíteni ebben a nehéz helyzetben. Többen jelezték, hogy a rászorulók étkeztetését is vállalják”- zárta a megyeelnök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?